REKLAMI GEÇ

“Biz büyük bir aileyiz”

“Biz büyük bir aileyiz”

Demokrat Parti İl Başkanvekili Aykut Yıldırım, ikinci ayını tamamlayan DP-ANAP birleşmesini denizlihaber.com için değerlendirdi. Yıldırım; “Teşkilat içinde hiçbir sıkıntı yok. Herkes düzgün bir yapı oluşması için elinden geleni yapıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2010 Pazartesi, 17:00

Demokrat Parti İl Başkanvekili Aykut Yıldırım, ikinci ayını tamamlayan birleşme sürecinde teşkilatın geldiği son noktayı Editörümüz Selami Aydın’a değerlendirdi. Yıldırım, “Birleşmeden sonra kutuplaşma oldu mu?” sorumuza; “İnsanların bir anda alışmasını beklemek yanlış olur. Birleşmeyi kafasında tamamlayamamış arkadaşlarımız olabilir. Onlara da zaman tanımak gerekir. Bizler de kafası karışık arkadaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bunun dışında birleşme ile birlikte teşkilat içinde hiçbir sıkıntı yok. Tüm arkadaşlarımla birlikte düzgün bir yapı oluşması için çalışıyoruz. Bu bir geçiş sürecidir. Biraz ağır ilerlediğimiz söylenebilir. Fakat kongreler sürecinden sonra partimiz güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.
62 kişilik yönetim kurulunda hiçbir sıkıntı yaşamadan yollarına devam ettiklerinin altını çizen Yıldırım, “Hoşgörünün yüksek olduğu bir ortama sahibiz” dedi. Demokrat Parti’nin adım adım iktidara yürüdüğünün de altını çizen Yıldırım, “Türkiye’yi bu karanlık koşullardan Demokrat Parti kurtaracaktır” dedi.

Şu anda hem DP’li hem de ANAP’lı pek çok kişi AKP çatısında siyaset yapıyor. Bu kadroları geri kazanacağınıza inanıyor musunuz?

Aykut Yıldırım : “Yeni yapılanma sürecinde eski üyelerimizi de Demokrat Parti’ye geri kazandıracağız. Kapımız herkese açık. Herkesi siyaset yapmak için Demokrat Parti’ye bekliyoruz. Herkesi beklememizin, herkese kapımızın açık olmasının nedeni partinin ihtiyacı olduğu için değil, Türkiye’nin ihtiyacı olduğu içindir. Biz herkesi davet ediyoruz. Geçmişte bizimle birlikte siyaset yapmış arkadaşlarımızı da siyaset yapmamış insanlarımızı da bu büyük ailenin içine bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımızın kişisel nedenlerle aramızda yer almadıklarını biliyoruz ama onların kalpleri bizimle, buna inanıyoruz”

AKP’nin Anavatan Partisi’nin yada Doğru Yol Partisi’nin boşluğunu doldurduğunu düşünüyor musunuz?

Aykut Yıldırım : “Adalet ve Kalkınma Partisi hiçbir zaman ne Anavatan Partisi’nin, ne Doğru Yol Partisi’nin ne Adalet Parti’nin ne de Demokrat Parti’nin boşluğunu doldurmadı. 2002 ve 2007 seçimlerinde bu denli oy almalarının tek nedeni karşılarında mücadele edecek iyi bir yapının bulunmamasıydı. Doğrusunu isterseniz böyle bir yapı karşısında hangi parti olsa bu kadar oy alırdı. Bu koşullarda Başbakan’ın tek artısı daha önce belediye başkanlığı yapmış olmasıydı. Fakat göründü ki Ülkeyi yönetmek ile belediyeyi yönetmek birbirinden çok farklı şeyler. İktidarın seçildiği ilk yıllardan bu yana havası değişti. Daha çok kişinin oy vermesini mutlak hakimiyet olarak alglıyorlar. Bu yanlış bir düşünce, halkta sıkıntılara neden olan bir düşünce”

Muhalefetin gayretlerini yeterli buluyor musunuz?

Aykut Yıldırım : “Muhalefet muhalefetini yapıyor ama sadece iktidarın izin verdiği ölçüde bunu yapabiliyorlar. Bu halkın beklediği bir durum değil. Yerelde de durum genel politikada olduğundan farklı değil. Biz bu anlayışı değiştireceğiz, iktidar anlayışını değiştireceğiz”

Neden Demokrat Parti’de siyaset yapıyorsunuz?

“Türkiye’de siyaset yapabileceğiniz onlarca parti var ama halka ancak bu partiden ulaşabilirsiniz. Koşullar ne olursa olsun Demokrat Parti’nin halka yakınlığı diğer partilerle mukayese bile edilemez. Halkın daima içinde, onun sorunlarını bilen ve sahip çıkan, herkese, her kesime hitap edebilen başka bir parti de yok”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı