REKLAMI GEÇ

Çoban: Anayasa oyununu toptan reddetmeliyiz

Çoban: Anayasa oyununu toptan reddetmeliyiz

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin değerlendirme yapan SOL Parti İl Başkanı Orhun Çoban, bunun amacının daha baskıcı, daha otoriter ve saray merkezli bir düzen kurmak olduğunu ileri sürdü, “Bu oyunu toptan reddetmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2021 Cuma, 17:01

SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, “yeni anayasa” fikrini ülkenin gündemine sokanların niyetinin daha baskıcı, daha otoriter, saray merkezli bir düzen kurmak olduğunu öne sürdü. Çoban, bunu şimdiye kadarki icraatlarından, Cumhur ittifakının sözcülerinin demeçlerinden kolaylıkla anlamak mümkün olduğunu ifade etti.

Çoban, “İktidar, bir işkenceci misali kurbanının gözünü, ellerini ve ayaklarını bağladıktan; istediğini söylemediğinde elindeki sopayı kafasına vurduktan sonra ‘hadi demokrasiyi’ tartışalım diyor! İktidarın bu anayasa oyununu toptan reddetmeliyiz. Toplumun gündeminde yeni anayasa yoktur. Birinci öncelik bu baskıcı, talancı, dinci, mezhepçi, yoksulluklara batmış iktidara son vermektir. Toplumsal muhalefetin de görevi ülkemizde derin bir yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik yaşanırken laiklik, aydınlanma değerleri görmezden gelinerek toplum gericileştirilirken bu rejime karşı mücadeleyi yükseltmek, yeni anayasa gündemiyle birlikte dolaşıma sokulan yalancı reform, demokratikleşme söylemini teşhir etmektir” dedi.

GEÇMİŞİN ANAYASA DERSLERİ UNUTULMAMALI
Ayasofya’yı ibadete açma, Karadeniz’de doğal gaz bularak ekonomiyi düzlüğe çıkarma, uzaya insan göndererek gökleri fethetme benzeri suni gündemler yaratarak dikkati halkın gerçek sorunlarından uzaklaştırdıklarını ileri süren Çoban, yeni anayasa tuzağına düşülmemesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı