REKLAMI GEÇ

Çoban: “Özel hastaneler kamulaştırılsın”

Çoban: “Özel hastaneler kamulaştırılsın”

SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, halka ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması için çağrı yaptı, tüm özel hastanelerin kamulaştırılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2020 Cuma, 17:28

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye’de de görülen koronavirüs salgınının her geçen gün etkisini artırdığını belirten Orhun Çoban, “İktidar 100 milyon liralık ekonomi paketi ile sermayeyi korurken, yoksul halka ‘tedbir alın’ demekle yetindi” dedi.

Koronavirüs salgınıyla birlikte, sağlık sisteminin halka sağlık hizmeti ulaştırmadaki yetersizliğinin gözler önüne serildiğini öne süren Çoban, “SOL Parti olarak, tüm özel hastanelerin kamu denetimine geçmesi, kamu ve özel tüm hastanelerde halka ücretsiz nitelikli sağlık hizmeti sunulmasını talep ediyoruz. Ülkemizde de kamu hastanelerinin yatak sayısı, yoğun bakım, tıbbi dokuman ve sağlık emekçilerinin korunma koşullarının yetersizliği sıkla dile getirilmektedir. Krizin daha da derinleşeceği önümüzdeki günlerde bunun ağır sonuçlarıyla karşılaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Halk sağlığının korunması için acil alınması gereken önlemleri de sıralayan Çoban, “Hiç zaman kaybetmeden tüm özel hastaneler kamunun denetimine girmelidir. Kamu ve özel tüm hastanelerde halka ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunulmalıdır. Özel hastane zincirine sahip olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu karar için öncülük etmelidir. Evden çıkamayan başta riskli gruplar olmak üzere tüm halka maske, dezenfektan ve eldiven temin edilmelidir. Sağlık çalışanlarının sağlığı önemlidir. Tüm sağlık emekçileri için koruyucu ekipmanlar tedarik edilmeli, aile sağlığı merkezleri ve hastanelerin sterilizasyonu sağlanmalıdır. Tıbbi malzeme ve gıda stokçuluğu yapan kişi ve kurumlar ifşa edilmeli, ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Karantina süresince tüm işçilere ücretli idari izin verilmeli, ‘Hastalık hali’ kapsamına alınmalıdır. GSS prim borçları ve vergi borçları silinmelidir. Görevlendirme nedeniyle çalışan işçilerde koronavirüs tespit edilmişse iş kazası ve meslek hastalığı kabul edilmelidir. Tüm ortak kullanım alanları (meydan, park, gar, istasyon, vd.) ve toplu taşıma araçları düzenli temizlenmeli, dezenfekte edilmelidir. SOL Parti olarak, aynı zamanda bu talepler için bir imza kampanyası da başlattığımızı da belirtmek isterim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı