REKLAMI GEÇ

Delegeler İYİ Parti Pamukkale’yi kongreye götürüyor

Delegeler İYİ Parti Pamukkale’yi kongreye götürüyor

İYİ Parti Pamukkale teşkilatında olağanüstü hareketlilik. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yönetimde yaşanan yoğun istifaların ardından partililer yeniden harekete geçti, Pamukkale teşkilatını kongreye götürmek için gerekli olan imzaları topladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2021 Perşembe, 17:11

İYİ Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı’nda sular bir türlü durulmuyor. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında, 66 kişilik yönetim kurulundan 40 üye İlçe Başkanı Mustafa Çobanoğlu’nu eleştirerek istifa etmişti.

İstifaların ardından yeniden seçim bekleyen delegeler, beklentileri karşılanmayınca yeniden harekete geçti. 400 üyesi bulunan İYİ Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı’nda 161 üye noter huzurunda imza verdi, partiyi kongreye çağırdı.

Kongre yapılması için imza veren delegeler adına açıklama yapan Halil İbrahim Davarcı, geçtiğimiz yıl yaşanan istifaların ardından, İYİ Parti’nin Pamukkale’de kan kaybetmeye devam ettiğini, parti üyeliğinden ve parti delegeliğinden birçok İYİ Partilinin istifa ettiğini ifade etti.

Davarcı, “Pamukkale ilçe yönetimi hiçbir çalışma yapamamış ve hatta karar alamaz hale gelmiş, partimizin kazandığı ivmeye ayak uyduramamıştır. Bu nedenlerle, 2020 Ağustos ayında İYİ Parti Pamukkale ilçe delegeleri olarak, en kısa zamanda kongreye gidilip, partimizin Pamukkale ilçesinde yeniden ivme kazanması için yeter sayının çok üzerinde kongre sürecinin başlatılması için delegelerimizden imza toplanmıştı. Ancak bu imzaların yeterli ve geçerli olmayacağı, kongre süreci için noter onaylı imzaların olması gerektiği ilgili makamlarca tarafımıza bildirildi” dedi.

Siyasi Partiler Kanunu’nun ilgili maddeleri ve İYİ Parti Tüzüğü’nün 26. maddesine uygun olarak, Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için noter huzurunda imza toplama süreci başlattıklarını dile getiren Halil İbrahim Davarcı, “Bugün itibariyle, Pamukkale İlçe Kongresi’nin yapılması için gerekli olan 134 imzanın (400 delegenin 1/3’ü) çok üzerinde 161 Pamukkale delegesinin, kongre yapılması için verdikleri imzalar noter huzurunda toplanmıştır. Tüm bu imzalar yasal prosedürler dâhilinde İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanlığı’na gönderilecektir. İYİ Parti Tüzüğü’ne uygun olarak toplanan bu imzalarla birlikte, 45 gün içerisinde Pamukkale’de kongre süreci başlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı