REKLAMI GEÇ

Çelik: Bu dava yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır

Çelik: Bu dava yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır

Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, partisinin 71. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı, “Türkiye’de bir demokrasi tarihi varsa, bu Demokrat Parti sayesindedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2017 Cumartesi, 09:56

Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, partisinin 71. kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Türkiye’de bir demokrasi tarihi varsı bunun Demokrat Parti sayesinde olduğunu belirten Çelik, “Bugün tartışılabilecek kadar dahi olsa var olan demokrasinin harcını demokratlar karmıştır. Bir düşe ortak olmak için, bir hedefe birlikte yürümek için geldik. Bir büyük davanın gerçek sahipleri olarak, Türkiye’nin bize ihtiyacı var diyerek geldik, Türkiye’yi, Türkiye’nin siyasetini yeniden şekillendirip, tarihi bir sorumluluğa ortak olmak için geldik” dedi.

Demokrat Parti’nin 7 Ocak 2017’de Türk siyasi tarihinde 71. yılını tamamladığını belirten Çelik, “Kuruluşumuz ve tarihimizle ilgili hafızamızı kısaca yoklamak gerekirse, Demokrat Parti Türk siyasi hayatının en önemli kilometre taşlarından birisidir. 1950-1960 yılları arasında üst üste kazanılan 3 seçim ile iktidara hakim olmuş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27 yıllık iktidarına son vererek “beyaz ihtilal” olarak da adlandırılan başarısı ile birlikte yeni bir döneme imza atmıştır. Demokrat Parti iktidarı sırasında Türk siyasi hayatına yeni bir dinamizm gelmiş, üretim artmış, hızlı bir büyüme ve gelir artışı sağlanmış, aktif bir dış politika uygulanmıştır. Demokrat Parti 1946 yılında Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatına adım attıktan 4 yıl sonra 14 Mayıs 1950 tarihinde iktidar olmuş ve 10 yıl süren kesintisiz yönetimine ne yazık ki 27 Mayıs 1960 yılında yapılan askeri darbe ile son verilmiştir” dedi.

“Türkiye’nin bir “demokrasi” tarihi varsa bu, demokrat parti sayesindedir” diyen Aşkın Çelik, bu ülkede demokrasi karşıtı her tertibin ilk hedefinin demokrasinin kalesi olan Demokrat Parti olduğunu, tanka, topa, tüfeğe ve idam sehpalarına direndiklerini kaydetti.

Çelik, “Nefesinin sonuna kadar, kesesinin sonuna kadar millet diyen bu dava yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır. O günden bugüne, sözleri ve özleri ile ders olmuş olan kıymetli demokratların emaneti olan Demokrat Parti milletindir.
Gururumuz ise bizlere kutlanası bir günü armağan etmeleridir. Bu gurur Türk demokrasisinin, bu gurur Türk milletinindir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı