REKLAMI GEÇ

Denizli’deki Cumhuriyet kutlamaları TBMM gündeminde

Denizli’deki Cumhuriyet kutlamaları TBMM gündeminde

DSP Denizli Milletvekili Erçelebi, Denizli’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşananları, TBMM gündemine, verdiği bir soru önergesi ile taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2009 Cuma, 17:44

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Denizli’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan olayları, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı. Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Erçelebi, “Cumhuriyet Bayramı, cumhurun yani halkın bayramıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk’ün önderliğinde kuran Türk Milleti’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 86. yıldönümünde Denizli’de devlet ile cumhuriyeti kuran Türk halkı ve sivil toplum örgütleri karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Bazı sivil toplum örgütlerine resmigeçit izni verilirken, Bakanlar Kurulu tarafından kamuya yararlı dernek unvanı verilen Atatürkçü Düşünce Derneği’ne bilinmeyen nedenlerle izin verilmemiştir” dedi.

Erçelebi, “Bu yıl Denizli’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında kortejde yürümek isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği’ne destek olan Eğitim-İş, Demokratik Sol Parti (DSP) üyeleri ile elinde Türk bayrağı bulunan yaşlı annelerimize, polisçe sert müdahalede bulunulmuş ve partimizin Denizli İl Başkanı Mustafa Değirmenci ve birçok vatandaşımız zorla gözaltına alınmıştır. Gözaltı sırasında, DSP İl Başkanımız Mustafa Değirmenci’ye, kimliği tespit edilemeyen bir polis memuru tarafından yumruk atılmıştır” dedi.

Erçelebi’nin konuya ilişkin soruları şunlar:
1)Demokratik Sol Parti il başkanlarını ve Atatürkçüleri yıldırmak, korkutmak, gözlem altına almak hükümetiniz tarafından yürütülen, her gün adı değişen “Açılım sürecinin” bir parçası mıdır?

2)Resmigeçit izni verilmeyen Sivil Toplum Örgütü başkanları ile vilayet yöneticilerinin ikili görüşmelerinde: “Size izin verirsek, siz Türk bayrakları ile resmigeçitten geçerken kahrolsun PKK sloganı atılabilir. Onun için izin vermedik” denildiği doğru mudur? Bu doğru ise “Kahrolsun PKK” sloganı kimi, niçin rahatsız etmektedir?

3)Gündüz Cumhuriyet Bayramı resmigeçidi için izin verilmeyen Atatürkçü Düşünce Derneği ve onunla birlikte olan sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler, aynı gün akşam Denizli Valiliği’nden aldıkları izin çerçevesinde fener alayı yürüyüşüne katılmışlardır. Hiçbir olay da olmamıştır. Gündüz resmi geçitte ‘provokatörler karışabilir’ gerekçesi akşam ortadan nasıl kalkmıştır? Provokatör oldukları tespit edilen kaç kişi, emniyet güçleri tarafından gözlem altına alınmıştır? Provokatörler kimlerdir?

4)Cumhuriyet Bayramı resmi geçidinden geçmesine izin verilen ve verilmeyen sivil toplum örgütleri hangileridir? Sivil toplum örgütlerine izin verilme ve verilmeme gerekçeleri nelerdir?
5)Atatürkçü Düşünce Derneği kamuya yaralı bir dernektir. Kamuya yararlı bir derneğin hangi gerekçe ile Cumhuriyet Bayramı resmi geçidine katılmasına izin verilmemiştir?

6)Atatürkçü Düşünce Derneği hangi illerde Cumhuriyet Bayramı resmi geçidine katılmıştır?

7)Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyetimizin 86. yılı coşku ile kutlanırken, neden Denizli’de kargaşa çıkarılmıştır?

8)Denizli’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde kargaşaya yol açan yöneticiler hakkında soruşturma açacak mısınız?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı