REKLAMI GEÇ

DEVA Partisi, Denizli’de nasıl örgütlenecek, il başkanı kim olacak?

DEVA Partisi, Denizli’de nasıl örgütlenecek, il başkanı kim olacak?

AK Parti’den kopuşunun ardından yeni parti sürecini başlatan ve dün kurucular kurulu üyeleri sızan Ali Babacan’ın Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) gündeme oturdu. Denizli siyasi kulisleri, kurucular kurulunda Denizli’nin yakından tanıdığı 3 isim bulunan DEVA’nın Denizli İl Başkanı’nın kim olacağını konuşuyor. Ortada isimler dolaşıyor, ancak henüz net bir bilgiye ulaşılamıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2020 Salı, 11:17

Ali Babacan’ın liderliğini üstlendiği Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 90 kişilik kurucular kurulunun üyeleri basına sızdı. Aktif siyasette yer alanlar ile bugüne kadar siyaset dışı kalmış isimlerin bir araya getirildiği kurucular kurulunda AK Parti’nin ilk gününden itibaren hareketin içinde yer alan, milletvekilliği ve bakanlık yapan Selma Aliye Kavaf, eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören’in oğlu akademisyen Oğuzhan Aygören ve 2 yıl Denizli valiliği yapan Hasan Canpolat da yer aldı.

SİYASİ KULİSLER BU HAREKETİ KONUŞUYOR
DEVA Partisi’nin ortaya çıkışı ile birlikte Türk siyaseti bu alana kilitlendi. Değerlendirmeler ve yorumlar Babacan ve ekibine çevrilirken, Denizli siyasi kulislerinde de hareketin Denizli temsilcisinin kim olacağı konuşulmaya başlandı.

3 İSME TEKLİF EDİLDİ
Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Denizli kurucu il başkanı olması için 3 isme teklif yapıldığı öğrenildi. İlk etapta teklif giden isimlerden birinin önce kabul ettiği, ardından gelen baskılar nedeniyle de kararından vazgeçtiği ve hareketin dışında kalmayı tercih ettiği öne sürüldü.

SAĞLIK SORUNLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ
Yine il başkanlığı için sağ siyasetin temsilcilerinden olan bir isme de teklif edildiği, ancak bu siyasetçinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, teklifi geri çevirdiği siyasi kulislerde konuşulan konuların başında geliyor.

DEVA Partisi’nin Denizli İl Başkanlığı için kulislerde ciddi isimler dolaşıyor, ancak bunların hiçbiri henüz doğrulanamıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı