REKLAMI GEÇ

“Devlet okullarının başarısı neden geriliyor?”

“Devlet okullarının başarısı neden geriliyor?”

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, başarı grafiğindeki düşüşün sebebini, Başbakan Erdoğan’a sordu. Erçelebi, devlet okullarının başarının gerilemesine de dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2009 Çarşamba, 17:53

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, ÖSS’deki başarı grafiğinin neden düştüğünü sordu, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın yaptığı basın açıklamasında, “25.927 öğrenci sınava girmemiş, sınava giren öğrencilerden 29.927’sinin puanları hesaplanamamış, Matematik–1’den 251.354 öğrenci, Türkçe’den 20.558 öğrenci, Fen Bilimleri’nden 704.712 öğrenci, Sosyal Bilimler’den 76.498 öğrenci sıfır puan almıştır” dediğini hatırlatan Erçelebi, bu sonuçların Türk milli eğitim sisteminde sorunlar olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. Erçelebi, 25 bin 927 kişinin neden sınava girmediğini, 29 bin 927 kişinin neden sıfır puan aldığını sorduğu önergesinde, hükümeti bu konuyla ilgili bir araştırma yapıp yapmadığının cevabını istedi ve eğer böyle bir araştırma yapıldıysa, öğrencilerin daha başarılı olması için neler yapılacağını sordu.
ÖSS’de birinciliklerin, fen liselerinden özel okullara geçmesine de dikkat çekerek, “Bunun bir nedeni var mıdır? Devlet okulları, neden başarıda gerilemektedir” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı