REKLAMI GEÇ

DP İl Başkanı Aşkın Çelik’ten İYİ Parti’ye uyarı: “Ali Cengiz oyunu yapmayın”

DP İl Başkanı Aşkın Çelik’ten İYİ Parti’ye uyarı: “Ali Cengiz oyunu yapmayın”

Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, kendi kadrolarına adaylık tekliflerinin sıklıkla geldiğini belirterek, “Buradan İyi Parti yöneticilerini uyarıyorum. Ali Cengiz oyunu yapmayın“ dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2018 Perşembe, 16:11

Yerel seçimler yaklaşırken, aday adaylığı başvuruları ve aday belirleme süreci Demokrat Parti ile İYİ Parti’yi karşı karşıya getirdi. Kendi kadrolarına İYİ Parti’den sık sık adaylık tekliflerinin geldiğini öne süren Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, sert tepki gösterdi.

Demokrat Parti olarak Türkiye’nin derinden bir nefes alabilmesi için her zaman sorumluluk duygusu içinde hareket ettiklerini belirten Çelik, “16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde de bu anlayış içerisinde inandığımız demokrasi, hukuk, kalkınma iddia ve ideallerimize sıkı sıkıya sadakat göstererek ‘Millet İttifakı’ içinde katkı sağladık, mücadele ettik. Bugün de 2019 yerel seçimlerinde bu temel değerlerin iktidar olması için bir takım siyaset tüccarlarının ucuz hedeflerine emeksiz, ucuz yoldan ulaşmayı hedeflerken bizler adanmışlık ruhu içinde Demokrat Parti olarak hem Türkiye genelinde hem de yerelde, Denizli’mizde hazırlıklarımızı müstakil mücadelemiz adına yapmaktayız” dedi.

“Bu gerçek ortadayken muhalefet partilerinin birbirinden, teşkilatlarından adam çalmak yerine bu ortak paydayı genişletmeye çalışmalıdır” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçim atmosferinin hızlanmaya başladığı günden bugüne bu manada anlamsız teşebbüsleri hoşgörüyle karşıladık ama konjonktürel dalgalara esir olup, siyasi edep ve nezaket sınırlarını fazlasıyla zorlayan adap yoksunlarına gerekli tutumu da en sert şekilde göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca vurgulamak isterim ki 24 Haziran Genel Seçimlerinde listelerinden seçime girdiğimiz İyi Parti’yle şu aşamada bir işbirliğimiz yoktur. Bu hususlar partimizin yetkili kurullarında değerlendirilir ise bizler de bu değerlendirmeler ve kararlar istikametinde çalışmalarımızı yaparız. Kendi kadrolarını oluşturmaktan aciz partilerin bu ülkede hizmet destanı yazmış demokrat kadrolara adaylık teklifi götürmeleri kendi acizliklerinin göstergesidir. Ülkemizin idaresine talip olanların ali cengiz oyunları ile bu ülkeye verebileceği bir şeyleri yoktur. Demokratlar davalarına sahip çıkmaya devam edecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı