REKLAMI GEÇ

DP’den Baklan’a asker emeklisi aday

DP’den Baklan’a asker emeklisi aday

DP, Baklan’da Emekli Albay Hüsamettin Durmuş’u aday gösterdi. Aday tanıtım toplantısında, DP’den AKP’ye geçen Baklan Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer’e sitem vardı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Demokrat Parti, Baklan Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer’in, DP’den istifa ederek, AKP’ye geçmesinin ardından, Baklan belediye başkan adayını açıkladı. DP, Baklan’da bir emekli albayı aday gösterdi. Baklanlı olan Emekli Albay Hüsamettin Durmuş’un adaylığının açıklandığı toplantıda, DP’den istifa ederek, AKP’ye geçen Baklan Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer’e olan sitemler de dile getirildi.

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, DP GİK Üyesi Ali Aygören ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Baklan Belediye Başkan Adayı Emekli Albay Hüsamettin Durmuş ve 3 belde belediye başkan adayını tanıttı. DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, aday belirleme çalışmalarının sistematik ve titiz bir şekilde sürdürdüklerini söyleyerek, “Siyaset ahlakla, yürekle ve vicdanla yapılır. DP’den seçilerek başkanlık görevini yürütenler, kendilerine, partimizin ve üyelerimizin nasıl sahip çıktıklarını çok iyi biliyor. Ama Başkan Demirdöğer, ne yazık ki kendisine yapılanları görmezden gelerek istifa etti, başka partiye katıldı. Geçmişte de DP’li olan Demirdöğer’in partimizden ayrılması bizi incitti. İncinen gururumuzu, Hüsamettin Durmuş ile toparlayacağız” dedi. DP İl Başkanı Bakırsoy, “Açıkladığımız adaylarımızla çalışmalarımızın semeresini almaya başladık. AKP ve diğer siyasi partilerden bize katılımlar sürüyor. Yapacağımız toplantılarla adaylarımızı tanıtmaya devam edeceğiz. Ülkemizin DP iktidarına ve DP’li çalışkan, dürüst başkanlara ihtiyacı var” dedi.

DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Aygören ise, DP’nin milletin sinesinden çıkmış bir parti olduğunu vurguladı. DP’nin Türk siyasetinde önemli bir yerinin bulunduğuna dikkat çeken Aygören, “Ne yazık ki AKP İktidarı nedeni ile seçime iki ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen seçim konuşulmuyor. Vatandaşlar başka işlerle meşgul ediliyor, günü gün edip zaman geçiriyorlar. İnsanlarımızın huzuru yok, herkes her şeyden şikayetçi. Türkiye’yi nasıl ayağa kaldırırız diye düşünmesi gerekenler, çalışması gerekenler ne yazık ki başka işlerle uğraşıyorlar. Seçimlerde partimizin kazanacağı başarı ülkemizi güvene götürecek. Ülkemizin DP’ye ihtiyacı var. Beldelerde hizmet edecek başkan adaylarımızı o bölgede yaşayanlardan, insanlar tarafından çok sevilen ve sayılanlardan titizlikle seçtik. Bu seçimin galibi DP olacak” dedi. Aygören, Baklan Belediye Başkanı Demirdöğer’in, DP ile 2 dönem belediye başkanlığını kazandıktan sonra, bu kez DP ile kazanamayacağını düşünerek partiden ayrıldığını belirterek, “Biz, sadakatli olanların yanındayız. Kimseye danışmadan, kimseyle helalleşmeden partiden kopması zulümdür” dedi.

Jandarma alay komutanlığı yapan, DP Baklan Tavas Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Durmuş, “Önce Baklan’dan başlayıp daha sonra Ankara’dan ülkeyi yönetmeye talibiz. Baklan’da vicdanen beni zorlayıp görev yapmamı gerektiren bir durum ortaya çıktı” dedi.

Toplantıda, Tavas-Solmaz Belediye Başkan Adayı İbrahim Çiyim, Acıpayam-Kumavşarı Belediye Başkan Adayı Arif Avşar ve AKP’den DP’ye geçen Acıpayam-Yumrutaş Belediye Başkan Adayı Ramazan Yurtsev de tanıtıldı. Yurtsev ve Avşar, toplantıya geç katıldı.

Konuşmaların ardından partiye katılan ve DP Baklan Belediye Başkan Adayı olan Emekli Albay Hüsamettin Durmuş’a Ali Aygören tarafından partiye katılım rozeti takıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı