REKLAMI GEÇ

DP’liler Çardak’ta

Denizli’de sadece Çardak İlçesi’nin Söğüt Köyü’nde yapılan gül üretimi, köy halkını pamuk işçiliğinden kurtardı. Demokrat Parti Milletvekili Adayları ziyaret ettikleri üreticilerine, gül üretiminin geliştirilmesi ve yaşanan sıkıntıların giderilmesi için her zaman destek olacaklarını söylediler.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

İlçe gezilerindeki durakları Çardak olan Demokrat Parti milletvekili adayları ilçe pazarında hem esnafla hem de vatandaşla görüşme imkanı buldu. İlçe gezisine milletvekili adayları Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Zekeriya Er, Mehmet Gözlükaya, Uğur Saraçoğlu, Halil Elitok, Emin Okkaya, DYP İl Başkanı Aşkın Çelik ve çok sayıda partili katıldı. Ekonomik sıkıntı nedeniyle pazarın çok durgun geçmesinden şikâyetçi olan Pazar esnafı, bir an önce hükümetin değişmesini istediklerini belirtti. DP milletvekili adayları ile konuşan esnaf, artık yaşananlara direnecek güçlerinin kalmadığını anlattı. Esnafın isyanını dinleyen milletvekili adayları, Demokrat Parti iktidarı ile tüm sorunlara son vereceklerini söylediler.

Köylerde feryat var

Çardak ilçe pazarını dolaştıktan sonra köyleri ziyaret eden adaylar büyük bir ilgi ile karşılandı. Milletvekili adayları Söğüt köyünde gül üreticileri ile bir araya geldi. Denizli’de sadece Söğüt köyünde gül üretiminin yapılıyor olması, köy halkına tarımda alternatif bir ürün olmuş. Ancak bu durum onların da tarımda yaşadıkları sıkıntılara engel değil. DP birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, köyde gül üretiminin yapılıyor olmasının en büyük katkısının, köy halkının, ekmek parası kazanmak için Aydın’a pamuk işçisi olarak gitmekten kurtulmuş olduklarını söyledi. Söğüt köyünde yılda ortalama 200 ton gül üretiminin yapıldığını belirten Kazdağlı, “Burada gül üretimini başlatmak çok iyi olmuş. Bu noktada yaşanan sıkıntılar da yok değil. Bizler DP olarak her türlü sıkıntınızda yanınızdayız” dedi.Kazdağlı, “Gittiğimiz köylerde hep feryat var. Sorunlar her geçen gün katlanarak artıyor. Bizler DP olarak bu kötü gidişe dur diyeceğiz. Biz her zaman köylümüzün, esnafımızın, sanayicimizin yanındayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı