REKLAMI GEÇ

DSP’de yeni aday arayışı

DSP’de yeni aday arayışı

DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici’nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından, olağanüstü toplantı gerçekleştiren DSP İl Yönetimi, yeni aday arayışı içine girdi. Öğle saatlerinde başlayıp, geç saatlere kadar süren görüşmelerde, bazı yöneticilerinin yaşanan gelişmeye tepki göstererek toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

Demokratik Sol Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici’nin, genel merkezin yeterince adaylığına destek vermemesini gerekçe göstererek, adaylıktan çekildiğini açıklaması DSP’de şok etkisi yarattı. Derici’nin aldığı kararla birlikte, olağanüstü toplantı kararı alan DSP İl Başkanlığı, öğle saatlerinde parti binasında, yöneticileriyle bir araya geldi. Öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden toplantıda, zaman zaman gergin anların yaşandığı öğrenildi. İl Başkanı Özkan Fidan’ın başkanlık yaptığı toplantıya, DSP İl Yönetimi ve Merkez İlçe Yönetimi’nin katıldığı bildirildi. Derici’nin adaylıktan çekildiğini açıklamasının, yanlış olduğunu düşünen bazı üyelerin ise toplantıda sert açıklamalarda bulunduğu ve konuşmalarının ardından toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Yapılan toplantı hakkında açıklamada bulunan İl Başkanı Özkan Fidan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Derici’nin aldığı kararı, ilk olarak basına açıkladığını, ardından da partiye bildirdiğini belirtti. Derici’nin bu davranışının ardından, parti yönetimi ile bir araya geldiklerini belirten Fidan, partililer ile birlikte görüş alışverişinde bulunduklarını ve önümüzdeki günlerde, yeni bir aday belirleyerek yollarına devam edeceklerini belirtti. Yeni adaylarını Cumartesi günü belirleyeceklerini ve kamuoyuna bildireceklerini belirten Fidan, yaşanan duruma partililerin sert tepki gösterdiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı