REKLAMI GEÇ

EMEP katliamı protesto etti

EMEP katliamı protesto etti

Ankara’daki patlamada 86 kişi ile birlikte yaşamını yitiren Denizlili Gökhan Akman ile İl Örgütü Sorumlusu Korkmaz Tedik, EMEP Denizli teşkilatını yasa boğdu. Delikliçınar Meydanı’nda açıklama yapan EMEK Partisi İl Başkanı Özge Akkaya “Katliamın sorumlusu saray ve savaş hükümetidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2015 Cumartesi, 18:30

EMEK Denizli İl Teşkilatı, Ankara’da emek örgütleri tarafından düzenlenen ‘Barış Mitingi’nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren Denizlili gençler için parti binası önünde toplandılar. Partililer, “Korkmaz Tedik ile Gökhan Akman Mücadelemizde yaşıyor” sloganları atarak Çınar Meydanı’na geldi. 

Burada basın açıklaması yapan İl Başkanı Özge Akkaya, faşist terör ve provokasyonlara karşı mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, “Ankara’daki katliam ve provokasyonların amacı, işçi sınıfı ve halklarımız üzerinde korku salarak ülke siyasetini tasarımlamak ve kendi egemenliklerini sürdürmektir. Açıktır ki, bugün bu katliam ve saldırılara ve arkasındaki savaş hükümeti-sarayın iktidarına karşı mücadele, aynı zamanda ülkenin geleceği için mücadele sorunu haline gelmiştir” dedi.

“SORUMLULARDAN HESAP SORULACAK”

Akkaya, günün saldırı dalgasına karşı her yeri mücadele alanı yapma günü olduğunu vurguladığı açıklamasında, tüm Denizli halkına çağrıda bulunarak, “Katliamın sorumlularından hesap sormak, faşist terör ve provokasyonları durdurmak için güçlerimizi birleştirelim. Genel grev, genel direniş şiarıyla demokrasi ve barış mücadelesini yükseltelim” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından, kısa süre oturma eylemi yapan partililer gözyaşları içerisinde olay yerinden ayrıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı