REKLAMI GEÇ

ERÇELEBİ, “BAŞKANLIK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILIYOR”

ERÇELEBİ, “BAŞKANLIK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILIYOR”

DSP’li Erçelebi, Başbakan Erdoğan’ın bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak, ”Bütün bunlar Sayın Başbakan’ın çoktandır kafasının içinde olup da bir türlü açığa çıkaramadığı başkanlık sisteminin hazırlığıdır, başkanlık sisteminin temelini oluşturmaktadır” dedi

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2011 Çarşamba, 16:32

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, açıklanan kabine sistemini ”yapılmamış bir seçimin, verilmemiş bir kararın şimdiden şekillendirilmeye çalışılması” olarak değerlendirdi.

‘DSP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Açıklanan sistemin ”seçmenin iradesine ipotek koyma” olduğunu ileri süren Erçelebi, ”Demokrasiye aykırıdır. Gerçekten demokrasiye indirilmiş büyük bir darbedir. Sayın Başbakan diyor ki ‘Yeni bakanlar kurulu 25 kişiden oluşacak ve 4 tane başbakan yardımcısı olacak ama bunlar devlet bakanı olmayacak.’ Peki bunlar ne olacak? Sayın Başbakan’ın üslubunda ilginç bir ipucu var. Diyor ki ‘benim yardımcılarım’! Çağdaş hukuk devleti anlayışında benim yardımcılarım, benim bakanım olmaz. Onlar devletin bakanıdır. Acaba Sayın Başbakan benim 4 yardımcım darken, bir okuldaki müdür yardımcıları gibi bir yardımcılık mı düşünüyor bunu bilemiyorum” diye konuştu.

Erçelebi, Başbakan Erdoğan’ın ”özel sektörden de bakan yardımcısı olabilecek” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:
”Bu bakan yardımcısı siyasi müsteşar niteliği taşıyacakmış. Bu, devletin iyice siyasallaşması demektir. Artık devletin tarafsızlığı tamamen ortadan kalkacak, tamamen siyasi olacak. Bu bakan yardımcılarının süresi hükümetlerle eş değer olacak. Sayın Başbakan kafasındaki değişikliği yapabilmek için ki 9 yıldır devleti ve devlet kadrolarını ele geçirdi. Ama belli ki bu yetmemiş oligarşik bürokrasi kavramı kullanarak, 9 yıldır elde edemediği kadroları da elde etmek istiyor. Bunun için de ilginç bir plan kurmuş olmalı. O da şudur: Sayın Başbakan bütün bakanlıkların adını değiştiriyor. Hal böyle olunca şu anda o bakanlıklarda üst düzeyde müsteşar, genel müdür, daire başkanı, şube müdürü pozisyonundaki bütün kadrolar düşmüş olacak. İnsanlar haklarını aramak için Danıştay’a, İdare Mahkemesi’ne gidemeyecekler. Diyecekler ki ‘Böyle bir bakanlık ortada kalmadı, siz de boşluğa düştünüz. Biz yeniden devleti yapılandırıyoruz’ diyecekler. Bütün bunlar Sayın Başbakan’ın çoktandır kafasının içinde olup da bir türlü açığa çıkaramadığı başkanlık sisteminin hazırlığıdır, başkanlık sisteminin temelini oluşturmaktadır.”

“12 Haziran’da halkımız oyunu bir kez daha Tayyip Erdoğan’a verirse, çağdaş, sosyal, hukuk devleti ortadan kaybolacak, yerine Tayyip Erdoğan Devleti’ni kuracaktır” diyen Erçelebi sözlerini şöyle sürdürdü, ”Bu da tek adam devletidir, tek adam yönetimidir. Literatürdeki adı faşizmdir. Adım adım oraya doğru gidiyoruz. Biz DSP olarak Tayyip Erdoğan’ın kafasında şekillendirdiği yeni devlet modeline karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal bir hukuk devletidir. Tayyip Erdoğan seçimden sonra yeni bir anayasa yapacağı için, yeni anayasada da belli ki değiştirilmesi bile teklif edilemeyen ilk 3 maddesininde değiştirileceğinin sinyalini vermektedir. Türk halkı, devletimiz, ülkemizin ulusal bütünlüğü büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. 12 Haziran’da umduklarını bulurlarsa, kafalarında tasarladıklarını gerçekleştirme fırsatı elde ederlerse başkanlık sitemini kuracaklar ve onun gereği olarak ta federal yapıya dönüştürmeye çalışacaklardır. Onun için bütün yurtseverleri, ülke severleri, Atatürk severleri 12 Haziran’da DSP’ye oy vermeye davet ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı