REKLAMI GEÇ

ERÇELEBİ “DTK, TERÖRDEN DAHA TEHLİKELİDİR”

ERÇELEBİ “DTK, TERÖRDEN DAHA TEHLİKELİDİR”

DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Demokratik Toplum Kongresi’nin, terörden daha tehlikeli olduğunu belirterek, Başbakan’dan gereğini yapmasını ve DTK’yi hukuk içerisinde susturmasını ve Türkiye’de iki ayrı meclis yaptırmamasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2011 Cumartesi, 15:47

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, DSP İl Başkanı Sevgi Kıyak, DSP Parti Meclisi Üyesi Özkan Fidan ile birlikte, parti binasında basın toplantısı yaptı. DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Demokratik Toplum Kongresi’nin, terörden daha tehlikeli olduğunu belirterek, Başbakan’dan gereğini yapmasını ve DTK’yi hukuk içerisinde susturmasını ve Türkiye’de iki ayrı meclis yaptırmamasını istedi.

“Hepimiz infial içindeyiz”
DSP Parti Meclisi Üyesi Özkan Fidan, Türkiye’de iki haftadır, şike konusuyla, gündemin asıl maddelerinin geriye itelendiğini belirterek, “Önceki gün 13 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan acıyı yaşadık. Yetkililer, rutin açıklamalarla bu olayın üzerine şal örtüyor. Türkiye artık bu konuya başka türlü yaklaşmalı. Hepimiz infial içindeyiz. Hükümet, güvenlik güçlerini, özellikle silahlı kuvvetleri, planlı bir biçimde etkisiz hale getirmiş ve Türkiye’yi başkalarının planları ile yönetme çabası içine girmiştir” dedi.

“Sorunların tek çözüm merkezi Meclis’tir”
Türkiye’de, son 3 günde 16 şehit verildiğine dikkat çeken DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, “1 ay öce istikrar, barış diyenlerin maskesi düştü. Barış isteyenlerin, barış sözcüğünün arkasına saklanarak teröristlerle işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştır” dedi. Cumhuriyet tarihinde, ilk kez, seçimin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen, yemin etmeyen milletvekilleri bulunduğunu hatırlatan Erçelebi, “Bu milli iradeye olduğu gibi, Gazi Meclis’e de Türkiye’deki demokrasiye de meydan okumadır. Bunu yapanlar biran önce yemin etmelidir. Şu anda TBMM’nin açık olmasına, Türkiye’nin her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Sorunların tek çözüm merkezi Meclis’tir” diye konuştu.

“DTK, terörden daha tehlikelidir”
Türkiye’de, terörden daha tehlikeli bir şey olduğunu belirten Erçelebi, “Türkiye’de terörden daha tehlikeli olan, Diyarbakır’da sürekli toplanan, sözde Demokratik Toplum Kongresi’dir. Hükümet her ne hikmetse, sözde Demokratik Toplum Kongresi’ni takip edememiş, üstüne gidememiştir ve onlar da özerklik ilan etmişlerdir. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), hafife alınacak bir topluluk değil. Bu kongre, ileride, özerk federasyonunun ilk meclisi olacaktır. Onun için DTK, terörden daha tehlikelidir” dedi.

“Gereğini yap”
Başbakan’ın, terör yapanların bunun bedelini ağır ödeyeceğini söylediğini hatırlatan Erçelebi, Başbakan’a, “Ne olur laf üretme, icraat yap ve Diyarbakır’da toplanan Demokratik Toplum Kongresi’ni, hukuk içerisinde sustur ve Türkiye’de iki ayrı meclis yaptırma. TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağır, gerekli yetkileri al ve biran önce parlamento dışına kalan partilerin genel başkanları ile zirve yap. Zirveden laf değil, eylem çıksın. Yemin etmeyenler, yarın TBMM’de değil de sözde DTK’de yemin ederlerse, ‘bizim meclisimiz budur’ derlerse ne olacak? Hükümet uyumasın. Hukuku ve siyaset yoluyla tedbir alsınlar. Meclis iç tüzüğü de Anayasa da açıktır. Hükümet bunlarla uzlaşı arayacağına gereğini yapmalıdır. Türkiye’de teröristler değil, analar, evlatlar bedel ödüyor. Yetti gayri, biz bedel ödemek istemiyoruz” diye seslendi. Erçelebi, DSP’nin, hükümete bu konuyla ilgili olarak destek vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

“Sabır taşı çatlamak üzere”
Başbakan’ın, terör konusundaki söylemlerinde farklılıklar olduğuna da dikkat çeken Erçelebi, “Başbakan, ‘Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır’ dedi. Günaydın mı diyelim, yoksa 9 yıl sonra aklı başına geldi mi diyelim? Dün altlarına kırmızı hali serdiğin adamlara bugün terörist diyorsun. Başbakan ya erdi ya da 9 yıllık siyasetinden vazgeçti. Türkiye halkının sabrı bitmiştir. Artık Başbakan bizden sabır beklemesin. Sabır taşı çatlamak üzere” diye konuştu.

“Genel affın kaldırım taşları döşeniyor”
Türkiye’nin terörü bitirmek zorunda olduğunu söyleyen Erçelebi, “Aksi halde Türkiye gözümüzün içine baka baka parçalanacak. Yapılan tüm davranışlar bunun içindir. Seçimden sonra yapılanlar, Türkiye’de genel af çıkması içindir. Genel affın kaldırım taşları döşeniyor. Onun için çok dikkatli olmalıyız” dedi.

“Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör, ifadesi yanlıştır”
Erçelebi, terörle ilgili haberlerde, ‘Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör’ ifadesinin kullanıldığını, ancak bu ifadenin yanlış olduğunu söyledi. Erçelebi, “DSP’nin iktidar olduğu 1999-2002 yılları arasında, terörün beli kırıldı ve olaylar önlendi. Türkiye’de terörü bitiren iktidarın büyük partisi olarak, terörün nasıl bitirileceği konusunda yardım isterlerse yardıma hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı