REKLAMI GEÇ

Erçelebi, öğrenciler için kanun teklifi verdi

Erçelebi, öğrenciler için kanun teklifi verdi

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, öğrencilerin toplu taşıma araçlarından tüm illerde indirimli yararlanması için yasa teklifi sundu.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2009 Perşembe, 16:07

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, ilköğretim, lise ve üniversitede okuyan öğrencilerin toplu taşıma araçlarından yüzde 50’ye kadar indirimli yararlanmasını zorunlu kılan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklif, 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da değişiklik öngörüyor.

Teklifle, belediyelerin toplum taşım hizmetlerinde öğrencilere yüzde 25 ile yüzde 50 oranında indirim uygulaması zorunlu hale getiriliyor. İndirim sadece öğrencinin eğitim gördüğü kentle sınırlı tutulmayacak, tüm belediyeleri kapsayacak. Uygulamadan yararlanmak için kimlik kartı yeterli olacak.

Teklifin gerekçesinde, öğrenci ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıya değinilerek, destek sağlamanın kaçınılmaz hale geldiği belirtildi. Teklifte, “Bilindiği üzere üniversite öğrencilerinin indirim hakları, okudukları illerin belediyelerine ait toplu taşıma araçlarında geçerli olabilmektedir. İndirimli uygulama sadece öğrencilerin okudukları kentle sınırlı olduğundan, yarıyıl veya yaz tatilinde ailelerinin oturdukları kentlere dönen öğrenciler, asıl yaşadıkları kentin belediye indiriminden yararlanamamaktadır. İlköğretim ve liselerde okuyan öğrencilerimizin ise büyük ölçüde okul servisi ihtiyacı doğmuştur. Servisleri kullanmayan veya ekonomik olduğu için toplu taşımı tercih edecek bu çağdaki öğrencilerimiz için de indirimin uygulanması büyük bir ihtiyaçtır. Belediyelerin ayrı ayrı yaptıkları uygulama yerine, çıkarılacak kanunla tek ve standart bir uygulamaya gidilmesi; hem belediyeleri rahatlatacak, hem de öğrenciler büyük bir yükten kurtulacaktır. Özetle, bu kanun teklifi ile ilköğretim okulları, liseler ve üniversitelerde okuyan öğrencilerin kimlik kartları ile tüm belediyelerin toplu taşıma araçlarından yüzde elli indirimle yararlanmalarının sağlanması amaçlanmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı