REKLAMI GEÇ

Erçelebi’den 5 soru önergesi birden

Erçelebi’den 5 soru önergesi birden

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, KEY ödemeleri, TBMM lojmanlarının satımı, su kaynakları ile belediyeler ve KÖYDES ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na 5 soru önergesi verdi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na 4 soru önergesi birden sundu.

Erçelebi, soru önergelerinde, KEY ödemeleri, TBMM lojmanlarının satışı, su kaynakları, belediyeler ve KÖYDES hakkındaki sorularının yanıtlanmasını istedi.

KEY ödemelerini sordu

Erçelebi, KEY ödemeleri hakkındaki soru önergesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Konut Edindirme Yardımı ödemeleriyle ilgili ortaya atılan, eksik ödeme yapıldığı iddialarını soru önergesinde dile getiren Erçelebi, KEY ödemelerinden kaç kişinin yararlandığını ve KEY ödemeleri ile ilgili evrak, doküman ve tutanakların SEKA’da imha edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu. KEY ödemelerinde, kesinti yaptıranların aldıkları ücretlerdeki farklılıkların nereden kaynaklandığını soran Erçelebi, KEY ödemelerinin hesaplanması ile ilgili işçi, memur ve emeklilerin bilgilendirilmesi için Başbakanlığın yaptığı bir çalışma olup olmadığını da sordu.

TBMM lojmanları da Meclis gündeminde

Erçelebi’nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde ise TBMM lojmanlarının satışı gündeme getirildi. TBMM lojmanlarının, Maliye Bakanlığı’na hangi tarihte devredildiğini soran Erçelebi’nin soru önergesinde; lojmanların tipi, sayısı, eski milletvekillerinin lojmanlara ödediği kira miktarı, kaç milletvekili ile kira sözleşmesi yapıldığı ve eski milletvekillerinden kira alacağının bulunup bulunmadığı ve TBMM lojmanlarının hangi tarihte, kime ve kaç YTL’ye satıldığıyla ilgili sorular yer aldı.

Çevre ve Orman Bakanı yanıtlayacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle, yine Erçelebi tarafından verilen soru önergesinde ise şu sorulara yer verildi:

1- Türkiye’deki yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının rezervleri ve kaç yıl yeteceği konusunda DSİ’nin yaptığı veya planladığı bir çalışma var mıdır?

2- Türkiye’nin suları ve diğer tabii kaynaklarının uydudan tespit edilmesi için bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

3- Bu tür bilgilere güncel olarak sahip olmak için Bakanlığınızın uygulamaya koyacağı herhangi bir çalışma ya da proje bulunmakta mıdır?

Büyükşehir belediyelerinin ihaleleri

Erçelebi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanmak üzere, TBMM Başkanlığı’na üç ayrı soru önergesi verdi. Erçelebi’, Atalay’ın yanıtlamasını istediği ilk soru önergesinde, büyükşehir belediyelerinin, 2004-2007 yılları arasındaki ihalelerinin yıllara göre dağılımı ve bu ihalelerin toplam tutarını sordu. Bu ihalelerin, Kamu İhale Kanunu usullerine göre sınıflandırılmasının nasıl olduğunu, bu ihalelerden büyükşehir belediyelerinin kendi şirketlerine verdiği ihalelerin ve tutarlarının yıllara göre dağılımını da soran Erçelebi, büyükşehir belediyelerinin şirketlerinde yapılan denetimlerde, ihalelerin kaç tanesinde kamu zararının tespit edildiğini ve bu zararların toplam tutarlarının ne kadar olduğunun da cevaplanmasını istedi.

Erçelebi’nin yine İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, büyükşehir belediyelerinin ve il belediyelerinin kamu kuruluşlarına borcu olup olmadığını, varsa hangi belediyelerin, ne kadar borcu olduğunu sordu.

KÖYDES kapsamındaki ihaleleri sordu

Erçelebi, 5. soru önergesinde ise KÖYDES Projesi’nden illere ne kadar pay ayrıldığını sordu. Erçelebi, KÖYDES Projesi kapsamındaki ihalelerden dolayı yapılan yolsuzluk ihbarlarının, şikayetlerin ve yargıya götürülen konuların illere göre dağılımının da açıklanmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı