REKLAMI GEÇ

Erçelebi’nin, Sözkesen ile ilgili önergesi reddedildi

Erçelebi’nin, Sözkesen ile ilgili önergesi reddedildi

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin, İş Adamı Osman Nuri Sözkesen’in intiharıyla ilgili, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi, geri gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2009 Perşembe, 18:41

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İş Adamı Osman Nuri Sözkesen’in intiharının ardından, TBMM Başkanlığı’na, Sözkesen’in intiharı ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Erçelebi’nin, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, 8 Ekim’de verdiği soru önergesi, geri gönderildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Erçelebi’ye gönderdiği yazı ile Sözkesen ile ilgili soru önergesinin, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibaret olduğunu belirterek, önergeyi reddetti. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, içtüzüğün 97’inci maddesinin, istişare amaçlı konular içeren soruların, TBMM Başkanlığı’nca kabul edilmeyeceğinin hükme bağlandığını hatırlatarak, “Önergenizde yer alan 3 numaralı sorunuz, iç tüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından, önergeniz işleme konulmamış ve iade edilmiştir” dedi.

Şahin’in sözünü ettiği 3 numaralı soru şuydu: “Yeni ekonomik önlemler almanız için daha ne kadar iş adamının kendi hayatına son vermesi gerekiyor?”

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, önergeden 3 numaralı sorunun çıkartılması ve soru önergesinin iç tüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde, Erçelebi’nin soru önergesinin işleme konulabileceğini söyledi.

Erçelebi önergesinde, Sözkesen’in, iş yerinde intihar ettiğini belirterek, şu sorulara yer vermişti:
-Bu iş adamının intiharının sebebi nedir?
-İntihar sebebi, teğet geçtiğini söylediğiniz ekonomik kriz ise insanların intihar etmesini önlemek için ne gibi önlemler alacaksınız?
-Yeni ekonomik önlemler almanız için daha ne kadar iş adamının kendi hayatına son vermesi gerekiyor?
-Batırılan veya sahibi intihar eden işyerlerinde çalışan ve şimdi işlerini ve ekmeklerini kaybeden işçiler için nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?
-Başbakan olduğunuzdan bugüne kadar kaç iş adamı intihar etmiştir?
-Başbakan olduğunuzdan bugüne kadar Türkiye’de iş adamları dışında devletin kayıtlarına giren intihar vaka sayısı kaçtır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı