REKLAMI GEÇ

FORUMU YIKAMADIKLARI İÇİN KIZ MESLEĞİ YIKTILAR!

FORUMU YIKAMADIKLARI İÇİN KIZ MESLEĞİ YIKTILAR!

DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Denizli Belediyesi’nin son dönemlerde niçin önüne gelen herşeyi yıktığını açıkladı. Erçelebi’nin iddiasına göre, “Forum Çamlık’ı yıkamadıkları için her şeyi yıkıyorlar.”

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2010 Cumartesi, 14:50

Ülke ve Denizli gündemini değerlendirmek için memleketinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyen DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, tartışılacak açıklamalarda bulundu. Toplantıda ilk olarak ülke gündemini değerlendiren Erçelebi, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumu AKP’nin güven yoklaması olarak yorumladı. Erçelebi, ”Ülkemiz için, işsizlik için, AKP’nin gitmesi için vatandaşlarımızın sandıkta ‘hayır’ demesini istiyoruz” dedi.

Ancak Erçelebi’nin çarpıcı açıklamaları, Kız Meslek Lisesi yıkımına ilişkin geldi! Olayın sadece KML ile sınırlandırılmaması gerektiğini savunan Erçelebi, daha önce gerçekleştirilen Çamlık Nikah Sarayı, Eğitim Fakültesi gibi yerlerin yıkılması, Yetiştirme Yurdu’nun ise yıkımına karar verilmesi olaylarının topyekün bir çalışmanın ürünü olduğunu iddia etti.

Denizli’deki yerel yönetimin Ankara’dakilerden bir farkının olmadığını ortaya koyan tavrın yalnızca bir AKP zihniyeti ürünü olduğunu ileri süren Erçelebi, tüm bu yıkımları belediyenin “paçayı kurtarma” operasyonu olarak gördüğünü ima etti.

Yıkımların altında Demokrasi Meydanı’nda yapılan imar uygalamaları ve ihaleye ilişkin yerel idare mahkemesinin kararı olduğuna vurgu yapan Erçelebi, “Bunlar o mahkeme kararı sonrası yargıya gösterecek yeşil alan arıyorlar. Forum Çamlık’ı yıkamıyorlar. Bu nedenle bulduklarını yıkıyorlar. Yarın yargıya yeniden hesap vermemek için diyecekler ki işte Denizli’de bu kadar yeşil alan var” diye konuştu.
Yerel idare mahkemesi, Demokrasi Meydanı’nda yapılan alışveriş merkezinin yeşil alan üzerine yapıldığı ve bu nedenle bu konuda gerçekleştirilen tüm imar çalışması ve ihalenin geçersiz olduğuna karar vermiş, Denizli Belediyesi’nden ya binayı yıkmasını ya da yerine muadil yeşil alan yapmasını istemişti.

Erçelebi, yeni garaj projesi için de “PEŞKEŞ” tanımlaması yaptı. Erçelebi, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Denizli Belediyesi ilk olarak garajı yeni bir yere taşıyacağını birinci ağızdan açıkladı. Şimdi ise aynı yere yıkıp yenisini dikmek için düğmeye bastı. 35 katlı otel yapacaklarmış. Bakalım burayı kime peşkeş çekecekler?” diye konuştu. Erçelebi konuyla ilgili bir de ima da bulundu. Konuyu araştırdığını söyleyen Erçelebi, “Bakalım sonucu ne olacak?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı