REKLAMI GEÇ

GALİP 2. TURDA BELLİ OLUR

GALİP 2. TURDA BELLİ OLUR

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek turları kapsamında Denizli’ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, sonucun kazananın 2.turda belli olacağını söyledi. Uysal, sadece İhsanoğlu’nu destekleyen partilerin mensuplarının değil, AK Parti’ye oy verdiği halde iktidarın uygulamalarından rahatsız olan herkese çatı adayda birleşme çağrısı yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2014 Salı, 14:18

Demokrat Parti (DP)Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için Denizli’ye geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen Uysal, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu yüksek gerilim hattından kurtulması için ortak paydada buluşması gerektiğini, bunun için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir adım olacağını söyledi. Uysal, bunun için Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istedi.

Uysal, “Demokrasinin ve cumhuriyetin şuurlu insanları olarak ortak bir paydada buluşulması, Türkiye’nin yüksek gerilim siyaset hattından kurtulması için herkesin aklıselim ve sağduyu çerçevesinde karar vereceğinden hiç kuşkumuz yok” dedi.

“2 TURLU SEÇİM OLUR”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerin 2. Turda sonuçlanacağı kanaatinde olduğunu belirten Uysal, “Türkiye’de son yerel seçim sonuçlarına baktığımızda ve yüzdelik oranları göz önünde bulundurduğumuzda seçimlerin ilk turda sonuçlanmayacağı görülüyor. Ayrıca, çözüm süreci adı altında bölge insanının siyasete mahkum edilmesi sonucu, Demirtaş’ın adaylığı ile bu oyların rehin alındığını da dikkate almak gerekir. Bu şartlarda seçim 2 turda tamamlanır. Bu nedenle yalnızca Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen siyasi partilerden değil, iktidar partisine bir şekilde oy vermiş ama iktidarın gerek ekonomik gerekse siyasi politikalarından rahatsız olan herkesi desteğe davet ediyoruz” diye konuştu.

SOYLU’YA AĞIR ELEŞTİRİ
Toplantıda bir basın mensubunun, DP eski genel başkanı ve şimdiki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun son günlerde Türkiye gündemine oturan sözlerini hatırlatması üzerine Uysal, “Dün söylediklerini bugün inkar eden, dün ‘paçalarından yolsuzluk akıyor’ dediği bir şahsı bugün ‘İlelebet ve ebedi 2. milli şefimiz’ noktasına taşıyan bu üslupsuzluğun, siyasete güvensizliğe neden olduğunu görüyoruz. Ayrıca Soylu, DP için siyasi bir mesele olmaktan çıkmış adli bir meseleye dönüşmüştür. Genel başkanlık yaptığı dönemde, tasarruflar adı altında partinin olanaklarını şahsi çıkarları için usulsüz kullanmaktan hakkında dava açılmıştır. İnsanların soyadının Soylu olması yetmez, sıfatlarının soylu olması gerekir” dedi.

Uysal, ayrıca kıratın Soylu’yu sırtından attığını da belirterek eleştirilerini şöyle sürdürdü: “DP olarak kendisiyle ilgili değerlendirmeleri meşru zeminlerde yapmışız. Bu bahsi geçen şahsın DP genel başkanı olarak AKP’ye katıldığı yoktur. 2009 yılında yerel seçim sonrasında girdiği kongrede kaybetmiştir. Deyim yerindeyse kırat onu sırtından atmıştır. Babadan kalma siyasetten geçimini saylamış bir insandan da başka sözler söylemesini ben şahsen beklemem.”

Uysal, daha sonra DP il binasına geçerek partililerle biraya geldi.

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 00:26

insallah allah türk milletini akil fikir görmek icin iki göz verirse ikinci tura kalmaz insallah

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı