REKLAMI GEÇ

Gürbüz, 3. sanayi esnafını ziyaret etti

Gürbüz, 3. sanayi esnafını ziyaret etti

3. Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaret eden Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, esnafın sorunlarını dinleyerek, 30 Mart’ta başkanlığa seçildiği takdirde, sorunları hep birlikte çözeceklerinin sözünü verdi

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2009 Pazartesi, 01:00

Demokrat Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, DP Denizli Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ve DP Merkez İlçe yöneticileriyle birliikte 3. Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

Denizli sanayisinin sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Gürbüz, “Biz Denizli’nin sorunları çözmek için yola çıktık. Vatandaşlarımızın ne istediğini de çok iyi biliyoruz. Demokrat misyon, belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermeye hazırdır. Bu seçimlerin galibi olacağımızdan hiçbir şüphem yok” dedi.

Esnafın derdini çok iyi bildiğini belirten Gürbüz, “Başkan seçildiğimde inşallah derdiniz kalmayacak. Sizlerin içerisinden birisi olarak bunları söylüyorum” dedi. Son 6 yılda esnafın katrilyonlarca lira Bağ-Kur borcu biriktiğini anlatan Doğan, “Esnafımız ödeme güçlüğü çekmektedir. Ya borcunu ödeyecek ya da eve ekmek götürecek. İkisinden birini tercih edecek. Demek ki bir şeyler yanlış gidiyor ki esnaf kendi borcunu ödeyememektedir. Sadece geçen yıl 100 bin esnaf kepenk kapattı. Esnaf ve sanatkârımıza sağlanması gereken kredi, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerden reel olarak daha fazla olmalıdır. Esnafa tek ayak üstünde cezaya son verilmeli, sorunlarına çözüm bulunmalıdır” dedi.

‘Denizli halkı işsizlikle mücadele ediyor’

Denizli’de yaşayan vatandaşların en büyük sıkıntısının, işsizlik olduğunu vurgulayan Gürbüz, AKP iktidarının ekonomik alandaki sorunların çözümünde yetersiz kalması dolayısıyla, işadamları ve esnafın da küresel mali krizden fazlasıyla olumsuz etkilendiğini, vatandaşın işsiz, esnaf ve işadamının sermayesiz kaldığını ileri sürdü. Denizli’deki sektörel bazdaki sorunları da iyi bildiklerini ifade eden Gürbüz, seçilmesi halinde esnafların ekonomik hayatını canlandırmak için gereken tedbirleri alacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı