REKLAMI GEÇ

HAS PARTİ’DEN “FÜZE KALKANINA HAYIR” TELGRAFI

HAS PARTİ’DEN “FÜZE KALKANINA HAYIR” TELGRAFI

HAS Parti Denizli il teşkilatı, Malatya Kürecik’te “NATO füze erken uyarı radarı” kurulmasına karşı çıkmaları talebiyle Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı’na telgraf gönderdi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2011 Perşembe, 16:28

Has Parti Denizli İl Başkanı Taner İzgi, bir grup partiliyle birlikte Denizli PTT Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, “NATO füze erken uyarı radarı” siteminin, İsrail’i korumak için kurulduğunu ileri sürerek, sistemin millete faydası olmadığı gibi “uluslararası terör örgütünün” işine yarayacağını belirtti.

Bu sistemi hayati hata olarak gördüklerini ve hükümeti bu hatadan dönmeye davet ettiklerini dile getiren İzgi, şu görüşleri ifade etti: “Füze kalkanı projesi, NATO’nun değil, ABD’nin bir projesidir ve Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin de bir parçasıdır. Hükümet, Türkiye’nin ve bölge halklarının bu coğrafyadaki tarih misyonuna uygun politikaları değil işgalci ve sömürgeci Batı’nın politikalarını uygulamak ve savunmaktan vazgeçmelidir. Türkiye bu projeye hayır demeliydi. Şimdi yapılması gereken, tüm gözlerden kaçırılarak ve tüm tepkilere rağmen imzalanan bu anlaşmanın, referanduma götürülmesidir. Türkiye, ne Avrupa’nın sınır karakolu ne de ABD’nin ileri bir karakolu olmalıdır. Biz füze sistemine hayır diyoruz.”

İzgi, Hakkari’deki terör saldırılarına da değinerek, bu terör saldırısının da “uluslararası terör siyasetinin” işi olduğunu, terör örgütlerinin yalnızca bu işin taşeronu olduğunu söyledi.
Açıklamanın ardından İzgi ve beraberindeki partililer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, “NATO füze erken uyarı radarı” kurulmasına karşı çıkmaları talebiyle telgraf çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı