REKLAMI GEÇ

“İkisine de mahkum değiliz”

“İkisine de mahkum değiliz”

ÖDP Denizli İl Başkanı İsmet Çelebioğlu, “Ne 12 Eylül Anayasası’na, ne de AKP’nin anayasasına mahkum değiliz. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Anayasa istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:54

ÖDP Denizli İl Başkanı İsmet Çelebioğlu, AKP’nin 12 Eylül Anayasası’nın yöntemine, özüne ve ruhuna sadık kalarak kendi gereksinimlerine göre bir paket hazırladığını belirterek oylarını ‘iki hayır birden’ olarak açıkladı.

İsmet Çelebioğlu, anayasa referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada, paketin hazırlanış itibariyle antidemokratik olduğunu, halkın en temel sorunlarına çözüm içeren herhangi bir maddesinin olmadığını, Kürt sorununun da çözümünü içermediğini, Siyasi Partiler Kanunu’na ve yüzde 10 barajına dokunmadığını dolayısıyla; AKP’nin kendi gereksinimlerine göre bir paket hazırladığını söyledi.

“Ne 12 Eylül ne de AKP Anayasası”
HYSK’nın başında Adalet Bakanı’nın bulunuyor oluşunun 12 Eylül zihniyetinin devamı anlamına geldiğini belirten Çelebioğlu, “Gerçek bir yargı reformu için temel nokta, yargının her düzeyde siyasal iktidara bağımlı olmaktan kurtarılmasıdır” dedi. 12 Eylül Anayasası’nın çöpe atılıp yeni anayasanın hazırlanması gerektiğinin altını çizen Çelebioğlu, ÖDP’nin alacağı tutumu, “12 Eylül Anayasası’na ve AKP anayasasına hayır; eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasaya evet!” diye özetledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı