REKLAMI GEÇ

İllerde birleşme Denizli’den başladı

İllerde birleşme Denizli’den başladı

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin yarım kalan birleşmesi, iki partinin genel başkanlarının Ankara’da düzenlediği toplantıyla gerçekleştirildi. DP ile ANAP’ın iller bazında ilk birleşme toplantısı ise Denizli’de yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2009 Cuma, 17:58

Demokrat Parti ile Anavatan Partisi’nin genel başkanlarının birleşme sürecine, dün Ankara’da son noktayı koymasıyla birlikte, her iki partinin Denizli il başkanları Anavatan’da bir basın toplantısı düzenlediler. Birleşme çatısı DP, birleşmiş partinin genel başkanı Hüsamettin Cindoruk olacak. Birleşme için Ekim ayı ya da en geç Kasım’da, iki parti aynı gün aynı salonda peş peşe kongrelerini yapacak. Birleşmiş partinin her kademedeki yönetim kadrolarında Anavatan, DP ile eşit oranda temsil edilecek. Halen Anavatan Genel Merkezi olarak kullanılan bina da, birleşmenin ardından “Turgut Özal Fikir ve Araştırma Merkezi” haline dönüştürülecek.
Birleşme kararından sonra, Türkiye’de iller bazında ilk defa kendilerinin bir araya geldiklerini belirten DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy ile Anavatan Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım’ın basın toplantısına her iki partiden yetkililer katıldı. Yerel seçimde Denizli Belediye başkan adayı çıkarmayan ve Anavatan’ın adayını destekleyen Demokrat Parti’nin Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, 22 Temmuz seçimlerinden önce gerçekleştirilerek milletin büyük bir teveccühünü kazanacak olan birleşme projesinin, maalesef çeşitli faktörlerin devreye girmesi sebebiyle gerçekleşemediğini kaydetti.
Bakırsoy, “Aslında 22 Temmuz 2007’de cezalandırılan, belki Anavatan ile Demokrat Parti gibi gözükse de milletimiz farkında olmadan kendisini cezalandırmıştı. Yaklaşık iki yıllık süre içerisinde görülüyor ki 2002’de iktidar olan AKP, özellikle son iki yılda milletimizi ekonomik alanda zor durumda bırakmıştır” diye konuştu. Yerel seçimlerden sonra görünen manzaranın, yeni bir siyasi yapıya, yeni bir idari anlayışa ihtiyacın hat safhaya ulaştığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Bakırsoy, ”3 Haziran’da başlayan birleşme süreci dün itibariyle son şeklini aldı. Anavatan Partisi’nin genel merkezinde her iki partinin genel başkanlarının yaptığı basın toplantısında, artık geriye dönülmesi mümkün olmayan, geçmişte birkaç defa denenen ama gerçekleşmeyen bu birleşme gerçekleştirildi. Muhtemelen Ramazan Bayramı’ndan sonra, 15 gün içerisinde Anavatan ve DP müşterek bir kongre yapacak. O kongre ile birlikte gerek iki partinin birleşmesi, gerekse merkezde Türkiye’nin kötü yönetildiğini düşünen, geleceğinden edişe duyan, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak adına söz söyleme, fikir üretme kabiliyetine sahip olan, siyaset yelpazesinin bütün kulvarlarında yer alan, demokratik solunda yer alan, sosyal demokrat kulvarında yer alan, milliyetçi kulvarında yer alan, velhasıl kelam bütün siyaset anlayışına sahip herkesi DP çatısı altında toplandığını ve Demokrat Parti’nin bir büyük sinerji yaratan siyaset kurumu haline geldiğini göreceksiniz” dedi.
Bakırsoy, “Yazdan sonraki birkaç ay içerisinde, Parlamento’nun açılmasıyla birlikte geçecek makul süre içerisinde DP’nin inşallah Meclis’te grup kurduğunu da göreceksiniz. Bu milletin talebidir. Yeni kurulan partiler de ihtiyaca henüz cevap verememiştir, vermesi de mümkün değildir. Milletin isteği doğrultusunda bu iki partinin birleşmesiyle yeni bir sinerji yaratacaktır. Yeniden Anavatan Partisi’nin projeci yapısıyla DP’nin gelenekçi yapısı birleşerek, Türkiye’nin aradığı o merkez parti oluşturulacaktır. Ben, DP Genel Başkanı Sayın Cindoruk ile Anavatan Genel Başkanı Sayın Salih Uzun’a ve her iki partinin heyetlerine gösterdikleri ve bundan sonra da gösterecekleri fedakarlık ve feragat için teşekkür ediyorum” dedi.
Anavatan Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım da, birleşme sürecinde geçen hafta il başkanları toplantısında, birleşmenin Türkiye için gerekli olduğunu, bu konuda tabanda herhangi bir sıkıntının olmadığını, bu konu ile ilgili tecrübeleri daha önce yaşadıklarını ve birleşmeyle ilgili desteği genel başkanlarına ifade ettiklerini dile getirdi. Yıldırım, “Birleşme, öyle basit bir şey değil, yani iki partinin birleşmesi bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Siyaseti hırs için yapmıyoruz. Bunun için de böyle bir birleşmede de herhangi bir sıkıntı duymuyoruz” dedi. Yıldırım, “Yani çatıdaki isim, genel başkan, ildeki il başkanları, yöneticilerin Demokrat Partili ya da Anavatan Partili olması gibi herhangi bir sıkıntı yok. Önemli olan burada milletimizin önüne yeni bir sayfa açmak. Milletimizin ‘alternatif yok’ mazeretini, bahanesini yok ekmek. Ve eminim ki birleşmeden sonra her şey daha iyi ve daha güzel olacak. Artık bundan sonra alternatif yok, oy verecek herhangi bir parti yok bahanesine sığınmasın. Birleşmeden sonra yeni yapılanmanın takipçisi olsun. Sadece genel başkan endeksli değil, artık partinin tavanı ve tabanındaki kişilerin de burada çok büyük önemi ve katkısı var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı