REKLAMI GEÇ

İnce hem iktidara, hem de muhalefete yüklendi

İnce hem iktidara, hem de muhalefete yüklendi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il teşkilatının açılışını yapmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Açılış öncesi basın toplantısı düzenleyen İnce iktidara yüklendi. İnce’nin hedefinde bir süre önce ayrıldığı CHP de vardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2022 Çarşamba, 17:36

Denizli programı kapsamında otelde basın toplantısı düzenleyen İnce, ekonomi üzerinden iktidara yüklendi.

Ekonominin ve paranın başına getirilen Bakan Nebati’nin “Türk lirası en düşük yerde vatandaş rahat olsun” dediğini ifade eden İnce, “Türkçe meali şu; biz battık beyler, batırdık bu memleketi 20 senede, artık çöp oldu Türk lirası, hiçbir itibarı yok haberiniz olsun diyor. Bunun anlamı bu. Bundan önce Erdoğan ne demişti? ‘Para tıpkı bayrak gibi, milli marş gibi ülkenin gücünü gösterir’ diyor. Demek ki para Erdoğan’a göre milli marş gibi, bayrak gibi ülkenin gücünü gösteriyor. Nebati’ye göre para artık en düşük yerde, TL artık en düşük yerde biz batmışız. Yani milletinde itibarı kalmamış, devletinde itibarı kalmamış, TL’nin de itibarı kalmamış” dedi.

DÜN ETE YÜZDE 48 ZAM GELDİ YÜZDE 30 DAHA KAPIDA BEKLİYOR

Ekmekte, unda, şekerde, yağda, sütte ve ette sorun olduğunu anlatan İnce, “Dün yüzde 48 zam geldi ete, yüzde 30 daha kapıda bekliyor. Nisan sonundan itibaren süt ve süt ürünlerinde ki pahalılığı hep birlikte göreceğiz. Mezbahalar süt inekleriyle dolu. Yem alamıyor insanlar. 1 kilo süt ile 1 buçuk kilo yem alması gerekirken bırakın 1 buçuk kiloyu 1 kilo dahi yem alamıyor. Böyle olunca da iki seçenek kalıyor; ya ineklere diyet yaptıracaklar, perhiz yaptıracaklar ya da inekleri kesecekler” diye konuştu.

KURU EKMEĞE MUHTAÇ ETTİLER

Fakir fukara için zor yılların geldiğini öne süren Muharrem İnce, “Çünkü üretmeyen bir Türkiye var. Tarımı stratejik bir sektör olarak görmediler 20 senede. Ve ithalatla bu işi çözeceklerini zannettiler. Bereketli toprakların fakir çocukları olduk ne yazık ki. Hasat dönemini bekleyeceğimiz yere Rusya’dan gelen gemileri bekler olduk. Ukrayna ile Rusya’dan gemiler gelecek, ayçiçeğimiz olacak, buğdayımız olacak. Düştüğümüz noktaya bakın. Gerçekten içler acısı bir noktadayız. Ekmek almakta zorlanıyor insanlar. Kuru ekmeğe muhtaç ettiler insanları, kuru soğana muhtaç ettiler” dedi.

Konuşmasında MHP’ye de yüklenen Muharrem İnce, “Birde hükümetin destekçisi Bahçeli var. Onu da anlayabilmiş değilim. 200 lira olan köprü ücretine paranız yoksa yüzerek geçin diyor. Lafa bak. Sayın Bahçeli sen nasıl milliyetçisin ya. Anlamış değilim yani. Ben milliyetçilere sesleniyorum, bu laf sizi rahatsız etmedi mi? Bahçeli şunu bilmiyor. Sadece köprüden geçen parayı ödemiyor, geçmeyen de ödüyor” diye konuştu.

BUNLAR KENAR MAHALLELERDE BÜYÜMÜŞ ÇOCUKLAR DEĞİL ARTIK

AK Parti seçmenine çağrı yapan İnce, “Bir büyük davette bulunuyorum bugün Denizli’den. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 20 yılın sonunda duvara tosladık. Kuru ekmeğe, kuru soğana muhtaç olduk. Bunlar 1200 odalı saraylarında ejder meyveli smoothie içiyorlar. Bırak artık bunları. Bunlar kenar mahallelerde büyümüş, imam hatip lisesinde okumuş fakir fukara çocukları değil artık. Bunlar sizi unuttu. Bunlar sizden biri değil artık. Gel bak yepyeni parti var burada, Memleket Partisi. Memleket hepimizin, bekliyorum Memleket Partisi’ne” dedi.

ATATÜRK’ÜN ADINI KULLANIYORLAR

Konuşmasında bir süre önce ayrıldığı eski partisi CHP’ye ve yöneticilerine de yüklenen İnce, “CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 42 yıl o partiye hizmet etmiş birisi olarak söylüyorum. Bir metin imzalıyorlar. Atatürk diyemiyorlar, laiklik diyemiyorlar, tarikat ve cemaatler eğitime karışamayacak diyemiyorlar, İstanbul Sözleşmesi diyemiyorlar. Ali Babacan Ergenekon’u, Balyoz’u yeniden yargılayacakmış, onunla aynı masaya oturuyorlar. CHP’ye oy veren kardeşlerim, bak benim gittiğim gibi siz de gidin oradan. Gelin Atatürk’ün partisi burası, Atatürkçüler burada. Onlar Atatürk’ün adını kullanıyor. İmza attıkları metinde Atatürk’ün adını bile geçiremiyorlar. Bir şey olmaz onlardan. AK Parti’ye benzedi onlar. Bir şey olsa ben kalırdım zaten” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, basın toplantısının ardından Denizli programını sürdürdü. İnce, partisinin il teşkilatının açılışını yaptı. Vatandaşlar İnce’ye yoğun ilgi göserdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı