REKLAMI GEÇ

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk: “Görevini yapamayan gider”

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk: “Görevini yapamayan gider”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Öztürk, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İYİ Parti’deki en sıcak gündem olan teşkilatlardaki değişimleri anlatan Öztürk, “Görevini yapamayan gider” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2019 Cumartesi, 14:42

24 Haziran seçimlerinde milletvekili olarak Ankara’ya gittiğini ve Genel Kurul’un açıldığı 1 Ekim’den itibaren elinden geldiğince Denizli’yi temsil etmeye çalıştığını söyledi. 1 yıl içinde siyasette ciddi değişimlerin yaşandığını belirten Öztürk, parti içinde de kongre süreciyle ilgili çalışmalara yoğunluk verildiğini kaydetti.

Yeni hükümet sisteminin planlanmış bir şey olmadığını ve kervan yolda düzülür misali işleyiş içinde olduğun gördüklerini anlatan Öztürk, “Hükümette aksamaların farkına vardı ve önümüzdeki süreçte kendi içlerinde revizyon beklentisi söz konusu. İYİ Parti programında güçlendirilmiş parlamenter sistem var ve biz bunu istiyoruz. Meclisin fonksiyonunun daha az olduğu malum, milletvekillerinin genel kurul ve önergeler ile faaliyetleri söz konusu. Ancak, kanunen belirlenen sürelerde soru önergelerine cevap verilmiyor” dedi.

207 soru önergesi, 4 kanun teklifi ve 7 araştırma önergesi verdiğini belirten Öztürk, Meclisin tatil olduğu dönemde de çalışmalarına devam ettiğini ve 57 soru önergesi daha verdiğini vurguladı. Bunun dışında özellikle Denizli’nin sorunlarına ilişkin çalışmalar yürüttüğünü ve geniş bir kapsamda faaliyet alanı belirlediğini vurgulayan Öztürk, ülke genelindeki sorunların çözümü noktasında da çalıştığını anlattı.

TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM
İl ve bazı ilçe teşkilatlarındaki değişimlere değinen Öztürk, aile içinde bu tür gelişmelerin yaşanmasının normal olduğun kaydetti. Öztürk, “Partimiz iki yıllık yeni bir oluşum. Daha fazla hareketli olmamız gerekiyor. Teşkilatların da hareketli olması lazım. Kendim gibi hareketli teşkilatlar olmasını istiyorum. İşini layıkıyla yapmadığını gördüklerim üzerinde de bir değişime gittik, bu da normaldir. Bunu antidemokratik bir adım olarak algılanmaması gerekiyor. Görevden alınan arkadaşlar zaten atamayla geldiler. Görevlerini yapamıyorlarsa, sonsuza kadar o görevlerde kalmaları da gerekmiyor” dedi.

Yaşanan sürecin bir grubun tasfiyesi anlamına gelmediğini vurgulayan Yasin Öztürk, “Bizim partimiz bir siyasi anlayışın devamı değil. Vatanını, milletini seven herkesin bir araya geldiği siyasi bir partidir İYİ Parti. Görevden alınan arkadaşlar arasında geçmişte MHP’de görev yapanlar da var, diğer siyasi partilerden gelen arkadaşlar da. Biz kimseye fikirlerinizden vazgeçin öyle gelin demedik. Yalnızca üzerlerine İYİ Parti ceketini giymelerini istedik.

YEREL SEÇİMLER VE İYİ PARTİ
İYİ Parti’nin 31 Mart seçimlerde elde ettiği sonuçlara da değinen Öztürk, “Partimiz 25 Ekim 2017’de kuruldu ve 2 yılını bile doldurmadı. 31 Mart seçimlerine 1.5 yıllık bir parti olarak girdik. 25 Ekim 2017 öncesinde partimizin milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi yoktu. Şimdi 1 milletvekili, 52 belediye meclis üyesi, 11 büyükşehir belediye meclis üyesi, 4 belediye başkan yardımcısı var. 1.5 yıllık süreçte bunlar biz kazanımdır. Bunu hiçbir zaman yeterli görmedik. Açıkça söyleyeyim, biz büyük oynayalım dedik ve büyükşehre talip olduk. İstediğimiz sonucu alamadık ama elimizden geleni yaptık. Vatandaşın oylarına saygılıyız. Keşkelerin siyasette yerinin çok fazla olmadığını belirten Öztürk, günün şartlarında en iyisini yapmaya çalıştık, elbette hata olabilir” dedi.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI
Yakın bir zamanda erken genel seçim beklemediğini belirten Öztürk, “Mevcut mevcut aritmatiğinde 301’in altına düşmedikleri sürece erken genel seçim olması mümkün değil. 301’in altına düşmediği sürece de siyasetin tıkanmayacağı ortada. AK Parti’nin 291 milletvekilinin yarısı yeni vekil. 2 senelik özlük haklarını doldurmadan böyle bir adım atabileceklerini düşünmüyorum, geçmişte de böyle bir şey görmedik. Erken seçim olursa zaten razıyız” dedi.

İktidar sahiplerinin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürümediğini gördüklerini, küçük değişiklikler ile bunu revize etmeye çalıştıklarını anlatan Yasin Öztürk, “Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sisteme geri dönüş yapacak” diye konuştu.

YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI
Yeni parti iddialarına da değinen Öztürk, “2002’de de iki yeni parti üzerinden gidildi ve bunlardan biri tavşan partiydi. Bu parti bazı köklü partileri siyasi çöplüğü attı. Yeni 2 oluşumdan birinin de tavşan parti olduğunu, ikisinin birden başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını görüyorum” dedi.

DENİZLİ’DE DEPREM VE SONUÇLARI
Acıpayam ve Bozkurt’ta meydana gelmen depremler ve sonrasını değerlendiren Öztürk, “Acıpayam depremi yerel seçimler öncesinde meydana geldi ve iktidar ile yerel yetkilileri her türlü sözü verdi, ancak seçimden sonra askıda kaldı. Seçim sonrası Bozkurt’ta meydana gelen deprem daha büyük olmasına rağmen daha az hasar verdi. Devlet neden var? Bu tür afetler sonrası halkının yanında olmalı. Valilik afet bölgesiyle ilgili açıklama yapıyor, akabinde açıklamanın tam tersi hiçbir şey yapılmıyor. Deprem yaşanan iki ilçe arasında 5 kilometre fark var. Uygulamayı yapan bir insan. Biri kendi imkanlarıyla sorunları çözüyor, diğeri her şeyi devletten bekliyor. Denizli deprem sonrası sınıfta kalmıştır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı