REKLAMI GEÇ

İYİ Parti İl Başkanı Akışık tekstilin hammaddesine dikkat çekti

İYİ Parti İl Başkanı Akışık tekstilin hammaddesine dikkat çekti

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, tekstilin hammaddesi olan pamuk ipliğinin hiç bu kadar erişilmez olmadığını belirterek, “Ekilen pamuk ihtiyacımızın 4’te 1’ini karşılayamıyor. Bu soruna çare olmak devlet olarak sizin elinizde” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2021 Cuma, 11:24

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık tekstilciler ile bir araya geldi, sektörün yaşadığı sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Kendisi de Buldanlı olan ve tekstilin içinde büyüyen Akışık, tekstil sektöründeki hammadde krizinin boyutunun ne denli büyük olduğunu tekstilcilerden bir kez daha dinlediklerini ifade etti.

Tekstilcilerle yaptığı görüşmenin ardından krizin daha fazla büyümeden çözülmesini isteyen Akışık, “Giderek büyüyen hammadde sorununa çare bulunmazsa, ihracat yapan firmaların işi daha da zor hale gelecek. Pamuk ipliğinin dünya pazarlarında artık daha stratejik hale gelmesi, önceden pamuk alınan Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan gibi ülkelerin Türkiye’ye pamuk ithalatını durdurması sonucunda ipliğin fiyatının %40 artması ve artmaya devam etmesi dış piyasaya iş yapan tekstilcileri zorluyor” dedi.

Pandemi döneminde Avrupa pazarını Çin ve Hindistan’ın elinden almayı başardığını anlatan Akışık, “Tedarik sorunu yaşamak hem şehrimizdeki firmalara hem de ülkemiz ekonomisine zarar veriyor. Bir an önce tarım alanında stratejik planlar yapılıp, pamuk üretimi desteklenmeli. Türkiye’nin tarım alanında kendi kendine yetebilen ülkeler arasında olabildiğini, toprağa ne eksen yetiştiğini biliyoruz. Bu nedenle bir an önce çiftçiye olan destekler gözden geçirilmeli, pamuk üreticisinin tekrar pamuk ekimini yapabilmesi sağlanmalıdır. İvedi bir şekilde bu yatırımların yapılmasının ardından hem ülkemiz hem de şehrimiz rahat bir nefes alır bu sorunlar bir daha konuşmamak üzere rafa kaldırırız” dedi.

Tekstil kenti Denizli’de hammadde krizinin yol açacağı deliğin, tekstil işçilerini de etkileyeceğini anlatan Akışık, “Denizli’nin neredeyse %60’ı tekstilden ekmek yiyor. Zaten kötü olan tekstil işçisinin durumu daha da kötüye sürüklenecektir. Firmaların üretim kapasitesini iplik nedeniyle kısması, ihracat yapamaması tekstil kenti olan Denizli ekonomisine darbe vuracaktır. Zor günler geçiren firmalara destek olunması gerekiyor. Bu sorun bir an önce çözülmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı