REKLAMI GEÇ

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, kahvehanecilerin sorunlarını dinledi

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, kahvehanecilerin sorunlarını dinledi

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Kahvehaneciler Odası Başkanı Hüseyin Demirci’yi ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi. 440 kahve esnafının aileleriyle birlikte çok zor günler geçirdiğini belirten Akışık, “Kahvehane esnafının dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2021 Çarşamba, 12:25

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Kahvehaneciler Odası Başkanı Hüseyin Demirci ile bir araya geldi. Kasım ayından bu yana kapalı olan kahvehanelerin durumunu hakkında Demirci’den bilgi aldı.

Ziyaret sonrası kahvehanecilerin içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirme yapan Akışık, “Salgının başladığı Mart ayında kapanan kahvelerin normalleşme süreciyle birlikte açılması hiçbir anlam ifade etmedi. Kahveye gelen insanlar oyun oynamak için geliyor, oyun olmayınca kahvehaneler iş yapamadı. Kirası, elektriği, suyu derken esnaf bırakın geçinmeyi giderini karşılayamadı” dedi.

Kasım ayında yeniden kapanan kahvehane esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını anlatan Akışık, “Görüştüğümüz, konuştuğumuz kim varsa ‘batıyoruz’ demiyor, ‘battık’ diyor. Kahvehanelerin açılmaması sadece burada çalışanları değil birçok sektörü etkiliyor. Kahvelerde iş arayanlar, yevmiyeciler, günlük işler sayesinde evine ekmek götüren vatandaşların hepsi mağdur durumdalar. AVM’leri açıp kahvehaneleri kapalı tutmak akıl mantık işi değildir. Aylardır bu insanlar ne yer, ne içer hiç düşünmüyor musunuz? Esnafa tek kuruş destek vermeden açlığa terk etmek hangi vicdana sığar. Hadi diyelim daha önceden birikimleri olan vardı, olmayan ise kredi çekti, hazıra dağ mı dayanır? Artık kahvehane esnafının dayanacak gücü kalmadı, ya kahveler salgın kuralları çerçevesinde açılsın, ya da hibe desteklerle esnafın derdine derman olun. Kahvehane kültürünü bitme noktasına getirdiniz” açıklaması yaptı.

Yorumlar

Çağrı Aydın   -  Bağlantı 4 Şubat 2021, 02:51

Mademki muhalifim iktidara saydırmalıyım diye hareket etmeye gerek yok, salgında milyonlar işsiz kahveler daha yoğun olur, hangi mantıkla açılsın diyorsun, kahveler açık olsaydı, bu seferde salgın yayılıyor kahveleri niye aciyorsunuz kapatın derdi

Muhammed mert   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 22:34

Raziye hanım artık tüm sorunlarınızı çözer. hayırlı işler.

Osman   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 21:26

İyi parti il başkanı kahvehane esnafının ağzına bir parmak bal çalmış
Daha 4-5 ay öncesine kadar Muhalefet sokağa çıkma yasağı istiyordu.

hsn   -  Bağlantı 3 Şubat 2021, 14:37

keşke iktidar sizde olsa da şu virüse rağmen her yeri açsanız. sonra hepimiz ölsek. salgında milleti gazlıyorsunuz. yazık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı