REKLAMI GEÇ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Denizli’de miting düzenledi

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Denizli’de miting düzenledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, miting için geldiği Denizli’de vatandaşlara seslendi. Denizlililer Meral Akşener’e yoğun ilgi gösterdi. Erken seçim isteyen Akşener, iktidara ve ekonomik politikalarına yüklendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2021 Cumartesi, 18:04

İl ziyaretleri kapsamında önce esnaf gezisi olarak planlanan Denizli ziyaretinde değişiklik yapan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’nda miting düzenledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

“BU MİLLETE VARLIK İÇİNDE YOKLUK YAŞATMAYA NE HAKKINZ VAR?”

Memleket darda, millet zorda olduğu için yollara düştüğünü belirten Akşener, “Türkiye’de bugün analar tencereyi kaynatamıyor. Türkiye’de bugün babalar eve ekmek götüremiyor. Türkiye’de bugün gençler kaçıp gidecek ülke arıyor. Yazık değil mi, günah değil mi? Bu aziz millete varlık içinde yokluk yaşatmaya ne hakkınız var?” dedi.

“GELİNE, DAMADA, KAYINÇOYA 5’ER MAAŞ BAĞLAYANLARI UTANDIRMAK İÇİN BURADAYIM”

Testiye dadananlar olduğunu anlatan Akşener, “Memleketin zenginliklerine dadananlar var. Milletin hakkına, hukukuna, alın terine musallat olanlar var. İşte bunun için yollardayız. İşte bunun için bugün buradayım. Milletin malını üç-beş müteahhidin kasasına akıtanlara ayna tutmak için buradayım. Senin evladın işsizken; geline, damada, kayınçoya 5’er maaş bağlayanları utandırmak için buradayım. ‘Açız’ diyene ‘Abartıyorsun’ diyenleri yüzlemek için buradayım. Sen ay sonunu getiremezken, Saray’da sefa sürenlerin sefasını bozmak için buradayım. Sen borç içinde yüzerken, utanmadan uçan ekonomi masalları anlatanların yüzüne senin gerçeklerini çarpmak için buradayım. İş isteyenlere burun kıvıranların işçiyi, memuru, EYT’liyi yük görenlerin; sokakları kadınlara dar edenlerin, milletin malına çökenlerin devrini artık bitirmek için buradayım. Bu kötü gidişe artık bir dur demek için buradayım” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK”

Türkiye’nin zengin, çok büyük potansiyeli olan bir ülke olduğunu dile getiren Akşener, “Türkiye yoksulluğu değil, zenginliği hak eden bir ülke. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi inşa etmek için ihtiyacımız olan her şeye sahibiz. Tek bir sorunumuz var, o da nedir biliyor musunuz? Bu ucube sistem ve beceriksizliğin kitabını yazan AK Parti iktidarıdır” dedi.

“BU KADAR BASİT, BU KADAR AÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Akşener, “Artık köprüden önceki son çıkıştasın. Ya milletini duyacak ve gereğini yapacaksın ya da ilk seçimde boyunun ölçüsünü alacaksın. Ya Saray’daki sefana ara verip gerçeklerle yüzleşeceksin ya da sandık geldiğinde milletin okkalı şamarını yiyeceksin. Bu kadar basit, bu kadar açık. Türkiye bugün çok derin bir krizle karşı karşıya. Şimdi ben de size soruyorum: Bu iktidar şu anda millete gidebiliyor mu? Aranıza gelebiliyor mu? Aranıza gelmeye yüzleri var mı? Sayın Erdoğan’ın inadı Türkiye’yi her geçen gün uçurumun eşiğine sürüklüyor. Rahmetli Demirel’in mitinglerinde kadınlar tencere tavaları birbirlerine vururlardı ‘Açız, tencere kaynamıyor’ diye. Tarih tekerrürden ibaret. İşte Sayın Erdoğan’ın devri iktidarında tencereler birbirine vuruyor” dedi.

“’TÜRKİYE’Yİ UÇURACAK’ DEDİKLERİ UCUBE SİSTEM DOLARI, ENFLASYONU, İŞSİZLİĞİ UÇURDU”

2001 yılındaki krizde bile 1.2 lira olan doların bugün 11 lira seviyesine çıktığını hatırlatan Akşener, “Türkiye’yi uçuracak dedikleri bu ucube sistem 3 yılda doları uçurdu, enflasyonu uçurdu, işsizliği uçurdu. 5 müteahhit daha zengin oldu ama milletimiz fakirleştikçe fakirleşti. Doğalgaz fiyatları ateş pahası, domatesin, patatesin, etin, sütün, yoğurdun, şekerin, yağın fiyatı ateş pahası. İşveren için maliyetler 2 katına çıktı. İşsizlik arttıkça artıyor. Artık geceleri döviz kurunu takip ederken uykularımız kaçıyor. Mevsimlik Merkez Bankası Başkanları gelip gidiyor, tutmuyor. Anla artık sayın Erdoğan; okey oynar gibi ekonomi yönetilmez. Istaka dizer gibi kabine yapılmaz, bürokrat atanmaz, Bu ucube sistem yerinde durduğu sürece bu ülke şahlanmaz. Biz ne kadar uyarırsak uyaralım Sayın Erdoğan bildiğini okumaya, her şey yolundaymış gibi davranıp sorumsuzca konuşmaya tam gaz devam ediyor. Üstelik sadece kendisi değil, çevresi de aynı. Biliyorsunuz bu arkadaşların Japonya’ya karşı nedense özel bir ilgisi var. Pandemi döneminde devletin haber ajansı aracılığıyla Japon esnafının derdiyle, fevkalade dertlenmişlerdi. Bir üzüldüler, bir üzüldüler… Japonların esnafları için çok üzüldüler, ağlayan bile oldu. Şimdi de bir vekilleri aracılığıyla Japon Yen’inin dolar karşısındaki durumuna dertlenmişler. Çok üzülmüşler, Yen doların karşısında düşüyor diye çok üzülmüşler. Yahu anladık bir yönetim krizi yaşıyorsunuz, kaybedeceğinizi anladınız, oynatmasına az kaldı doktor arıyorsunuz onu da anladık, anlıyoruz ve acil şifalar diliyoruz. Ama oynatacaksanız gidin bari ötede oynatın kardeşim. Bu milletin asabını daha fazla bozmayın. Bu nasıl bir rahatsızlıktır? Bu nasıl bir aymazlıktır? Bu nasıl bir utanmazlıktır? Ayıptır, günahtır” dedi.

“TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN ANA PROBLEMLERİNDEN BİRİ VERİMLİLİK”

Tekstil sektörünün ana problemlerinden birinin verimlilik olduğunu belirten Akşener, bu nedenle verimliliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen bir sanayi politikalarının olduğunu kaydetti.

Akşener, “Buradan, çiftçi kardeşlerime seslenmek istiyorum: Az kaldı, çektiğiniz bu zulüm bitecek. İYİ Parti iktidarında mevcut borç takiplerinizi durduracağız. Her türlü sübvansiyon haklarınızı koruyarak faizsiz, masrafsız, bir yıl ödemesiz, ertesi yıl sadece faiz ödemeli, anaparayı da 5 yıl vadeli olacak şekilde borçlarınızı ödeme imkanı sağlayacağız. Gelir garantili bir model sunarak daha sezon başlamadan ne ekeceğinizi ve ne kadar kazanacağınızı size söyleyeceğiz. Ziraat Bankası’nı bir tarım bankası haline getirip, Atatürk Orman Çiftliği Tarım Bilimleri Akademisi vasıtasıyla verimli tarım arazilerine, sanayi bölgesi kurulmasına, plansız kentleşmeye, tarım ve orman bölgelerindeki maden arama faaliyetlerine son vereceğiz. Ata tohumlarımız hayati öneme sahip olduğu için sertifikasyon çalışmalarına hız vereceğiz. İYİ Parti iktidarında, çiftçilerimize, bu milletin efendisi olduklarını yeniden hissettireceğiz” dedi.

Akşener, konuşmasının ardından Denizlililere veda etti, alkışlar ve sloganlar eşliğinde alandan ayrıldı.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 23 Kasım 2021, 06:06

Bu açıklamalarımı yaptım diye korkuyorsun anlamı çıkarmışsın yazılarıma düzgün iyice inceleyerek okursanız daha net göreceksiniz erken seçim mı olacak olsun iyi parti mi gelecek gelsin bana ne kardeşim bundan geçerli Siyasetleri yok.

IYI   -  Bağlantı 22 Kasım 2021, 17:00

Bilal korkunun ecele faydası yok.Farklı zaman diliminde 5 yorum birden yazmışın.Bu da senin korktuğunu gösterir.

Bilal   -  Bağlantı 22 Kasım 2021, 00:27

:):):):) Cevap Yazana :):):):)

bilale   -  Bağlantı 21 Kasım 2021, 15:46

bilal gidiyosunuz kardeşim, kem de deseniz küm de deseniz gidiyorsunuz ve hesap vereceksiniz.. herkes yediği haram lokmanın hesabını verecek :))

Bilal   -  Bağlantı 21 Kasım 2021, 09:04

Kılıçdaroğlu na vermişler bir liste 6 ayda herşeyi cözumleyecem Meral de beni tebeşire koyacaklarmış demesi bile saçmaydı o derece biraz aklı olan ikditara susamış Muhalefet bunlarla uğraşmaz ama neredeyse aynı Muhalefet.Imdat bekleniyor

Bilal   -  Bağlantı 21 Kasım 2021, 09:01

Anlat mesela Tarımdan ,Gelecekden böyle Muhalefetlik olur mu Z Kuşağı diyorsunuz yaa nasıl oy alacaksınız Gençlerle ilgili Mitinginde anlat varsa yoksa hep Erdoğan.Muhalefet nasıl vücut bulacak demiyorlar da gelmişler burada ikditar olacak diyo

Bilal   -  Bağlantı 21 Kasım 2021, 08:53

Seni kimse öldüreceğız veya seçime girmeyeceksin engelleriz demez ama kendi kafandan sürtüşme arayarak pay çıkarıyorsun.Mesela anlat Ekonomi den Projelerinizden Türkiyenin Silahlarından bahset Fetö ve Pkk ile ilgili düşüncelerinden bahset.

Bilal   -  Bağlantı 20 Kasım 2021, 23:44

Cumhuriyet Mitinglerine benzetiyorum 20 yılda Muhalefet hiç değişmemiş üzüldüğüm tek konu bu …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı