REKLAMI GEÇ

İyi Parti’den tepki: Baro seçimi engellenirken bazı partiler seçim yapıyor

İyi Parti’den tepki: Baro seçimi engellenirken bazı partiler seçim yapıyor

Denizli Barosu’nun genel kurulunun valilik Hıfzısıhha Meclisi kararıyla 1 Aralık’tan sonraya ertelenmesine; İyi Parti’den “Bazı partilerin genel kurulları yapılıyor. Bu Anayasa’ya aykırı” tepkisi geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2020 Cuma, 11:19

Valilik kararıyla baroların seçim yapamamasına İyi Parti Merkezefendi İlçe Sekreteri Avukat Tuğçe Keçeli’den tepki geldi.

SUÇ İŞLENİYOR
Yazılı açıklama yapan Keçeli, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yasaklanan genel kurulların kanuna aykırı olduğunu hatırlatılırken, “Valilik kararıyla, yasanın emredici hükmü ve TBMM’nin yetkisindeki yasa yetkisi hiçe sayılmış, anayasal anlamda suç işlenmiş, AKP’nin on sekiz yıllık iktidar döneminde her alanda olduğu gibi siyasetin üstünlüğü galip gelmiş ve hukuk belirsizliğe itilmiştir. Bu bağlamda pek çok baro tarafından hukuka aykırı karar ile ilgili yargı yoluna gidilmiştir” dedi.

GENELGE EŞİTLİK İLKESİNE DE AYKIRI
Keçeli, baronun seçiminin ertelenmesine karşın bazı partilerin seçimlerinin devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“Yayımlanan genelgede siyasi partiler ve sendikaların genel kurulları yasak kapsamına alınmaması, genelgenin hemen ardından bazı partilerin kongrelerini gerçekleştirmesi, kongrelerde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması da anayasanın eşitlik ilkesinin de ihlal edildiğini göstermektedir.

Sözde demokrasiyi ve anayasayı savunanların sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği, hukuk ilkelerinin siyasi çıkarların arakasına atıldığı ve tüm bunların karşısında durmanın vaktinin geldiği açıktır. Bu sebeple, hem iddia makamının, hem karar makamının, hem de savunmanın yegâne temsilcisi olan avukatların; vicdanını ve hukuku gelecek tüm baskılara rağmen çıkarları üstünde tutması gerekmektedir. Zira saç ayaklarından birinin sallanması tüm hukuk sisteminin yozlaşmasına yol açacaktır.”

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 16 Ekim 2020, 21:57

Bir kuş vardı, neydi o? Hani ötüyordu; guguk, guguk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı