REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Hasan Akgün GİK’e aday

İYİ Partili Hasan Akgün GİK’e aday

İYİ Parti, 3-4 Ağustos tarihlerinde olağanüstü kurultaya gidiyor. 80 kişilik Genel İdare Kurulu’nun 50’e indirileceği kurultayda seçim çarşaf liste ile gerçekleştirilecek. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in çarşaf liste kararı, partinin Denizli’deki etkili isimlerinden, eski İl Başkanı Hasan Akgün’ü harekete geçirdi. Akgün GİK’e aday olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2019 Cuma, 12:41

İYİ Parti Genel Merkezi kurultaya hazır. Olağanüstü kurultay 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Seçimli kurultayda Genel İdare Kurulu’nda da köklü bir değişikliğe gidilecek. Bugüne kadar 80 üyesi bulunan GİK’te kurultayla birlikte bu sayının 50’ye düşürülmesi kararı verildi. İYİ Parti Lideri Akşener, GİK’in altığı blok liste tavsiyesine uymadı ve seçimlerin çarşaf listeyle yapılmasının daha demokratik olacağını ifade etti. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda GİK üyeleri çarşaf liste ile belirlenecek.

AKGÜN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
İYİ Parti’nin seçimler öncesinde il başkanlığını yürüten ve başarılı bir süreç geçiren Hasan Akgün, belediye başkan adaylığı gündeme gelmiş ve bu görevinden ayrılmıştı. Yaşanan değişimlerin ardından aday gösterilmeyen Akgün, o tarihten itibaren de parti içinde aktif görev almamıştı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyelerinin belirleneceği seçimlerin çarşaf liste ile yapılacağının açıklanması, Hasan Akgün’ü harekete geçirdi.

Adaylığın duyuran Akgün, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in partimizin 4. olağanüstü kurultayında, parti teşkilatına ve İYİ Parti üyelerine güvenini gösterip, parti içi demokrasiyi canlı tutmak için çarşaf liste uygulamasını tüm içtenliğimle destekliyorum. Liderimizin bu anlayışına destek olmak için, partimizin Genel İdare Kurulu’na adaylığımı ilan ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı