REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk, 15 Temmuz şehitleri için toplanan yardımları sordu: Dolara mı yatırdınız?

İYİ Partili Öztürk, 15 Temmuz şehitleri için toplanan yardımları sordu: Dolara mı yatırdınız?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TBMM’de söz aldı, 15 Temmuz şehitleri için toplanan yardımların akıbetini sordu. Öztürk, “15 Temmuz şehitleri ve yakınları için toplanan 340 milyon lirayı dağıtmak için neyi bekliyorsunuz? Dolara mı yatırdınız?” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2020 Cuma, 11:41

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup önerisi ile ilgili söz aldı.

Söze geldiğinde “Şehit nurlu, gazi onurlu” dendiğini, ancak gerçekte gazilerin onurlarının ayaklar altında olduğunu öne süren Öztürk, “AK Parti iktidarının yıllardır süregelen bir politikası var: ‘Önce kullan, sonra at’ Çok kötü bir benzetme olabilir ama ne yazık ki acı gerçek bu” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Öztürk, “Bize göre vatan için bir damla kanı akmış her gazimiz eşit durumdadır. Eşitler arasında eşitlik gibi bir ayırımımız bulunmamaktadır. Son bir ayda yaşananlar göstermiştir ki iktidar, darbe girişimini defetmek için vücudunu siper eden vatandaşlarımızı da ayrıma tabi tutmuş, reklam bitmiş, gerçek film başlamıştır. Daha bir ay önce, dertlerini anlatmak için AK Parti Genel Merkezi’ne giden 15 Temmuz gazileri zorla, yaka paça parti binasından uzaklaştırılırken, darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü törenlerine davet edilmedikleri gibi 15 Temmuz Şehitler Anıtı yürüyüşleri de engellendi. Pardon bir düzeltme yapayım: Evet, anıtı ziyaret etmelerine izin verildi, ne zaman? Kendi vücutlarını siper ettikleri Recep Tayyip Erdoğan anıttan ayrıldıktan sonra” dedi.

TOPLANAN 340 MİLYON LİRA NEREDE?
15 Temmuz şehit ve yakınları için 340 milyon TL para toplandığını hatırlatan Öztürk, bu paranın şehit yakınlarına verilmek üzere toplandığını ifade etti.

Öztürk, “Yapılan hayırlar yerine ulaştırılmadığında, size emanet edilene ne yapmış oluyorsunuz? Bu yaptığınız dinen, ahlaken, hukuken ve vicdanen uygun mu? Nerede bu paralar? Hazine kurumlar hesabına aktarılmış. 15 Temmuz mağdurlarına yardım etmek için toplanan bu paraların sahiplerine dağıtılması için hala ne bekleniyor? Dolara mı yatırdınız? Altın mı yaptınız? Faizle paraların artmasını mı bekliyorsunuz? Bu ülkenin bütün şehit ve yakınları vakarla, gururla şehitlerinin manevi emanetine sahip çıkmaktadır ama şehitlerin emanet ettiklerine ne yazık ki devlet sahip çıkamamaktadır” dedi.

Yorumlar

Hakan G   -  Bağlantı 18 Temmuz 2020, 00:28

Milletvekili değil Milletin Vekili olmak budur işte.O komisyona seçildim bu komisyona seçildim demek marifet değil.Hakkı,doğruyu,adaleti savunabiliyor musunuz asıl marifet bu…Bu sözleri neden Akp milletvekilllerinden de duymuyoruz acaba?Helal olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı