REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk sordu: “Basın kartları ne olacak?”

İYİ Partili Öztürk sordu: “Basın kartları ne olacak?”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, basın kartlarını gündeme taşıdı, basın mensuplarını zor durumda bırakan yenilemelerin ne zaman yapılacağını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2019 Pazartesi, 13:57

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, 24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkede pek çok değişiklik yaşandığını belirterek, kurumların isimlerinin, logolarının, yönetmeliklerinin değiştirildiğini söyledi.

Öztürk, “Bunlardan birisi de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüşmesidir. Ancak bu değişimden sonra basın meslek kimliği yerine geçen Basın Kartlarının yenilenmesi konusunda hiçbir adım atılmadı” dedi.

17 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında kart değişikliğinin yapılacağının ilan edilmiş olmasına rağmen bu işlemin yapılmadığını, kartını değiştirmek zorunda kalan basın mensuplarının havaalanı, maçlar, akreditasyon ile girilen yerlerde zor durumda kaldığını belirten Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesini TBMM Başkanlığı’na teslim etti.

İletişim daire başkanlığının resmi sitesinde basın kartı yenileme sayfasında işlemlerin kapalı olduğunu, bunu da basın kartı uygulamasının kaldırılacağı şüphesi doğurduğunu anlatan Öztürk, “Zaten zor şartlar altında görevlerini yerine getirme konusunda fedakârca çalışan basın çalışanları mesleklerini ifa etmede bir de yenilenmeyen basın kartları sebebi ile mağdur edilmemeli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı