REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk: Tavas’ın topraklarını katletmeye yeminli misiniz?

İYİ Partili Öztürk: Tavas’ın topraklarını katletmeye yeminli misiniz?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Tavas’ta maden sahalarının üretime devam edebilmeleri için alınan kamulaştırma kararlarını Meclis’e taşıdı. Sert bir konuşma yapan Öztürk, “Tavas’ın topraklarını katletmeye yeminli misiniz?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2022 Pazartesi, 10:56

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, meclis genel kurulundan seslendi. Öztürk, zeytin katliamı yönetmeliği kadar dikkat çekmese de, 13 Ocak 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararının da, Denizli’deki tarım alanlarının katledilmesinin önünü açan bir karar olduğunu söyledi.

14 Ocak 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5103 sayılı karara göre, Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde linyit işletme ruhsatlı sahalarda maden üretimine devam edilebilmesi için ihtiyaç duyulan taşınmazların acilen kamulaştırılacağını belirten Öztürk, “Tavas, birinci derece tarım arazilerine sahip olan bir ovadır. Bu bereketli topraklara ne ekerseniz yetişir, toprağa düşen her tohum kendiliğinden filiz verir. Ancak iktidar Tavas’ın bereketli topraklarının tarım alanı dışında kullanılmasına yemin etmiş olacak ki, madencilik alanındaki bütün projelerini bu bölgede gerçekleştirmek istemektedir” dedi.

2016 yılında bu bölgede termik santral yapımının gündeme geldiğini ifade eden Öztürk, “Bu proje iptal edildi. 2021 yılında tekrar termik santral ve açık kömür işletmesi için ÇED süreci başlatıldı. Kamuoyundan yoğun tepki gelince bu projede de ÇED raporu iptal edildi. Bölge halkı bu müjdeli haberin şokuna daha alışamadan Cumhurbaşkanı devreye girdi, 13 Ocak’ta 3 milyon 764 bin metrekare alanda kömür ocağı kurulması için acele kamulaştırma kararı çıkardı ve bu sahada da ne yazık ki zeytinliklerimiz var. Tavas’ta termik santral kurulması nasıl engellenmişti biliyor musunuz? Belediye meclisinde yer alan iktidar ve muhalefet partili üyelerin ortak kararıyla, ortak itirazıyla” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın termik santralin ÇED süreci iptal edildiğinde müjdeli haberi vermek için bir basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Öztürk, “Sayın Cahit Özkan’a o basın toplantılarında ne konuştuğunu hatırlatalım: ‘Orada yapılacak bir santralin bölgeye faydası olmayacağı gibi fazlasıyla zarar vereceği konusunda birleştik. Biz başından beri bu konuyu takip ediyorduk. Tüm arkadaşlarımızla birlikte orada bir santral yapılmasına karşıyız.” Şimdi buradan sormak istiyorum: ‘Ne değişti? Konuyu takibi mi bıraktınız yoksa? Her şeye cevap veriyordunuz ya size sataştım, kendisi gelsin buyursun cevap versin. Orada açılacak termik santral bölgeye zarar verecekti de, kömür ocağı bölgeye zarar vermeyecek mi? O zaman enerji ihtiyacın olduğunu unuttunuz mu yoksa? Konuşmamın başında da dile getirdiğim gibi Cumhurbaşkanı karar verdikten sonra, sözün üstüne söz söylenmiyor; ne zeytinlik kalıyor, ne tarım arazisi ama biz hala Tavaslı hemşerilerime verdiğimiz sözün arkasındayız. Tavaslı köylü vatandaşlarımız vasıtasıyla yürütmenin durdurulması için dava açtık. Bu ülkenin tarım arazilerine dokunmayın, bu ülkenin zeytinine dokunmayın, bu ülkenin tek bir ağacına dahi dokunmayın” dedi.

Yorumlar

hüseyin babur   -  Bağlantı 8 Mart 2022, 09:37

halkın yararı derken ?, veya birilerinin cebini doldurması mı ?

Ahmet   -  Bağlantı 8 Mart 2022, 06:48

Yıllardir Altın Madeni için Bergama halkı protesto yaparlar dediler ki sağlık yònunden işte çocuklar sakat doğuyor yok tarım bitiyor nüfus azalıyor Bergama aynı Bergama yerinde duruyor.Eski sığ düşünceleri atalım bir kere Elin cavırı yardım etmez.

Ali utku   -  Bağlantı 7 Mart 2022, 15:04

Halkın yararına kullanılacak madenlerin üstünde ne olduğu (zeytin, ceviz, badem) madenin önemli değildir çıkarılması gerekir.
Zeytini başka yere dikebilirsiniz, maden heryerden çıkmaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı