REKLAMI GEÇ

İYİ Partili Öztürk, TRT katkı payının kaldırılması için kanun teklifi verdi

İYİ Partili Öztürk, TRT katkı payının kaldırılması için kanun teklifi verdi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, son dönemde vatandaş tarafından elektrik faturalarından aldığı katkı payı, tarafsızlığını yitirmesi ve “kırmızı bültenle aranan terörist başının” ekranlara çıkartması ile tepkilerin odağı haline gelen TRT konusunda çok önemli bir adım attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2019 Çarşamba, 14:24

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, TRT Gelirleri Kanunu’nda bulunan elektrik üretim ve dağıtım firmalarının tahsilatlarından alınan payın kaldırılmasını içeren kanun teklifi hazırladı.

Teklifinin gerekçelerini de açıklayan Öztürk, 1964 yılında özel yasayla özerk tüzel kişiliğe sahip olarak kurulan TRT’nin, 1972’deki anayasa değişiklikleri ile “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlandığını hatırlattı.

Öztürk, “Yıllar içinde yapılan değişikliklerle TRT bugün, özerkliği ve tarafsızlığı anayasada hükme bağlanan, radyo ve televizyon ile tüm medya araçlarından yayın yapan kamu hizmeti yayıncısı olmalıdır ancak son dönemde yaptığı yayıncılık iktidar politikasına destek ve muhalefet liderlerine ilişkin haberleri görmezden gelmek üzerine kurmuştur. Hatta 23 Haziran 2019 İstanbul seçimleri öncesi kırmızı bültenle aranan bir teröristi ekranlara çıkararak, iktidarın bir etnik köken üzerindeki oylarını yönlendirmeye çalışmıştır” dedi.

Çeşitli statülerde 5000’den fazla çalışanı olan TRT’nin bu kadar personele rağmen programlarını “dış yapımlar“ olarak hazırlattığını ve bunun da kuruma ilave mali külfet getirdiğini ifade eden Öztürk, kurumun mali tablolarının olumsuz hale geldiğini, tüm bu harcamaların da vatandaşın sırtına yüklendiğini kaydetti.

Kısa süre önce elektrik fiyatlarına yüzde 14.98 oranında zam yapıldığını hatırlatan Öztürk, “Enerji Fonu bedeli, ‘kayıp kaçak’ bedeli, ‘TRT payı’, Elektrik Tüketim Vergisi ve KDV ile faturalar zaten vatandaş tarafından ödenemez durumdadır. Bu kalemler arasında yer alan ‘yüzde 2 TRT Payı’ ile TRT’nin reyting ölçümlerinde alt sıralarda yer alan taraflı, binlerce personele rağmen yandaşlardan satın alınan dış programlar ile yayıncılık yapmasına gerek yoktur” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı