REKLAMI GEÇ

“Kıbrıs tehlikede”

“Kıbrıs tehlikede”

Yaptığı basın toplantısında Kıbrıs’ın hassas durumunu değerlendiren DP Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Semih Ekici, KKTC ve adadaki Türk varlığının tehlike altında olduğunu iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2008 Pazartesi, 00:00

Demokrat Parti (DP) İl Binası’nda yaptığı bir basın açıklamasıyla Kıbrıs’taki son gelişmeleri değerlendiren DP Merkez İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Semih Ekici, Kıbrıs’ın sahip olduğu stratejik konumu nedeniyle ABD, AB ve Rusya gibi güçler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin, ‘halkların kardeşliği’ propagandası yaparak adada yaşayan Türkleri asimile etmeye çalıştığını iddia eden Ekici, emperyalizmin tehdidi altındaki adanın koruyucusunun, Türkiye olduğunu ifade etti. Ekici, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk tarafı açısından Kıbrıs, hiçbir zaman sorun olmamıştır. Türk ordusunun adaya garantör olarak müdahalesinin ardından, adada 34 senedir kan akmamaktadır. Şu an emperyalist güçler, Türk ordusunun adadaki statükosuna karşı bir mücadele içerisindedir. Ülkemizin vereceği bir taviz, adadaki Türk varlığını tehlikeye sokacaktır. Kıbrıs’ta milli bir strateji, bu gerçekleri göz ardı eden bir zeminde oluşturulamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı