REKLAMI GEÇ

Köse sert çıktı

DYP Denizli İl eski Başkanı Mehmet Köse, son günlerde ortaya atılan ‘Mehmet Köse ve arkadaşları DP’den elini çekti ve havlu attı’ iddialarına yanıt verdi. Basın kuruluşlarına yanıtını, 23. Dönem Demokrat Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet Köse imzasıyla, geçen Köse, açıklamasında, Denizli DP’nin perde arkasından yönetildiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2008 Çarşamba, 00:00

DYP İl eski Başkanı Mehmet Köse, kendisinin ve arkadaşlarının DP’den elini çektiği ve havlu attığı yönündeki iddialara yanıt verdi. İddialara yanıtını, basın kuruluşlarına yazılı olarak ve 23. Dönem Demokrat Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet Köse imzasıyla geçen Mehmet Köse, DP Denizli’nin perde arkasından yönetildiğini söyledi.

Köse, Süleyman Soylu’nun genel başkan seçilmesinden beri teşkilatlarda yapılan köklü değişikliklerin, partide kırılmalara yol açtığını söyledi. Kendisinin ve arkadaşlarının DP aşkından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini belirten Köse, “Aksine dünden daha fazla zaman ayırarak Demokrat Parti’nin geleceği ve tekrar şaha kalkması için yapabileceklerimizi kurguluyoruz” dedi.

DP Denizli’ye atanan yönetimin daha rahat çalışması için uzak durduklarını ifade eden Köse, “Amacımız birlik ve bütünlüğü korumaktır. Bizler yeni yönetime yerel seçimlerin bitimine kadar bir zaman verdik” dedi.

‘Kongre kazanmak için liste yapıldı’

DP Denizli’de, yaptıkları tüm uyarılara rağmen yanlış işlere devam edildiğini ifade eden Köse, “Yıllarca bu partinin yükünü çeken fedakâr demokrat partili delegelerimizin, son yapılan il ve merkez ilçe kongrelerinden sonra gözleri yaşlı olarak bizlere gelerek ‘Ne olacak bu gidiş, hayır değil’ demelerine şahit olduk. Kongre kazanmak için yapılan listeleri gördük. Bu yanlışlıklar özde demokratların incinmesine neden olmuştur” dedi.

‘Genel merkez ne derse Denizli’de o olur’

DP’de işlerin iyiye gitmediğini belirten Köse, “Birlik, beraberlik, yeni sayfa, demokrasi, sandık, birleştirmek, beyaz yürüyüş diye yola çıkanlar bugün söylemleri ile tamamen zıt bir çalışma sistemiyle freni patlamış kamyon misali yokuş aşağı yanlışları da çoğaltarak hızla ilerlemektedirler. Denizli’de yaşananlar aynıdır. 2007 genel seçimlerinden önce benim milletvekilliği adaylığı için istifamla, yine adaylığını koyup, il yönetimince il başkanlığına seçilen Sayın Aşkın Çelik ve il yönetimi, partimizi o dönemde tüm zorluklara rağmen seçime taşımışlardır ve görevden alındığı güne kadar Denizli ve genel merkez nezdinde etkili bir yöneticilik yapmış Dnizli teşkilatının hakkını aramıştır. Yine yıllarca Denizli Demokrat Parti Merkez İlçe başkanlığımızı yapan Sayın Uğur Kenter canla başla çalıştığı görevinden yönetimiyle beraber alınmıştır. Sizlere soruyorum genel merkez tarafından atanan ve kongresini yapan yönetim geldi de ne oldu? Birlik bütünlük mü sağlandı, adaletli bir seçim mi oldu. Hayır böyle bir şey olmadı. Aksine kutuplaşmayı derinleştirdiler. Bu süreçte Denizli etkili olamaz. Genel merkez ne derse Denizli’de o olur” diye konuştu.

‘Hesap veremezler’

Köse, DP’nin Denizli teşkilatının, Mehmet Gözlükaya tarafından perde arkasından yönetildiğini iddia etti. Köse, “Bu konu son zamanlarda partililer tarafından bizlere iletilmektedir. Partililerimiz, rahatsızlıklarını dillendirmekteler. Denizli teşkilatının kodları ile oynanmıştır. Alman Sosyolog Robert Meikls, bazı Türkçe metinlerinde “Oligarşinin Tunç Yasası“ olarak bilinen Demir Yasası Kuramı’nı, Mehmet Gözlükaya, Ali Aygören, İsmail Ağar’ın, teşkilatımıza çok iyi uyarladığını görmekteyiz. Bildiğiniz gibi bu kurama göre, örgütlerin sevk ve idare organlarında uzun süre yer alanlar, sürekli bir alışkanlık edinirler. Yönetimde kalmanın yol ve yöntemlerini kavrayarak iktidarlarını süreklileştirirler. Denizli teşkilatındaki görevden alınmanın temelinde de bu vardır. Umarız ki yerel seçimler Demokrat Parti için hüsran olmaz. Aksi halde görevden alınmaların ve oluşan kutuplaşmaların baş aktörleri; başta Genel Başkan olmak üzere Mehmet Gözlükaya, Ali Aygören, İsmail Ağar bunların hesabını veremez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı