REKLAMI GEÇ

“Kuzey Irak’ta devlet kuruldu”

“Kuzey Irak’ta devlet kuruldu”

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Kuzey Irak’ta hukuken olmasa da fiilen bir devlet kurulduğunu belirterek, “Büyük Orta Doğu Projesi’ni hayata geçirmek için bu devlet kuruldu” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2008 Pazartesi, 00:00

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy ile DP Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında Hakkâri’de yaşanan ve 15 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı. Denizli’nin 138. şehidi vermesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, uzun yıllardır terör olaylarına karşı ekonomik fedakârlıklar yapıldığına dikkat çekti. Kuzey Irak’ta hukuken olamasa da fiilen bir devlet kurulduğuna işaret eden Başkan Bakırsoy, “Kurulan uydu devletinin yaşaması için gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Bunun ilk adımı da petroldür” diye konuştu.

‘Fiilen devlet kuruldu’

Vatan evlatlarının teröre kurban verildiğine işaret eden Başkan Bakırsoy, “Son yaşadığımız saldırı, geçmişte yaşanan olaylardan ders almadığımızın bir göstergesidir. Terör örgütlerinin saldırısı Aktütün Karakolu’na değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı ve bin yıllık geçmişine yönelik yapılan bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.  Büyük Ortadoğu Projesi’nden de bahseden Başkan Bakırsoy, “BOP kapsamında Türkiye, bazı haritalarda bir kısmı yok sayılarak bir yerlere çekilmeye çalışılıyor. BOP’un altında Güney Doğu Anadolu üzerinden petrole ulaşma hedefi yatmaktadır” dedi.

 ‘Barzani’nin sarayı yıkılsın’

Türk şirketlerinin Kuzey Irak’ta kurulan sözde devletin binalarını yaptığını ifade eden DP Merkez İlçe Başkanı Ümit Bahtiyar ise Barzani’nin şirketlerinin de Türkiye’de iş yaptığına dikkat çekti. Bahtiyar, “ABD, Kuzey Irak’tan çekiliyor. Çekildiği yerlerde kontrolü peşmergeye bırakıyor. Bu noktalardan bize saldırı oluyor. Bundan tek kurtuluş yolu, Barzani’nin sarayını yıkacak kadar ileriye gitmektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı