REKLAMI GEÇ

LDP Genel Başkanı Toker Denizli’de

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, hafta sonu Çimen Otel’de yapılacak olan il kongresi için Denizli’ye geldi. Kongre öncesi, az sayıdaki parti üyeleri ile toplantı yapan Toker, liberallik ve ülke gündemi konularında önemli açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2007 Cumartesi, 01:00

Pazar günü yapılacak il kongresi için ilimize gelen Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, kongre öncesi Çimen Otel’de partili üyeleri ile birlikte bir araya geldi. Az sayıda partilinin katıldığı toplantıda ülke gündemi ve liberallik konularında açıklamalarda bulunan Toker, devlet sistemini de eleştirdi. Devletin ülkesindeki insanlara hiçbir zaman güvenmediğini, bununla birlikte her vatandaşa ve bireyine suçlu gözü ile baktığını belirten Toker, “Devlet sisteminde şu anda her insana suçlu gözü ile bakılıyor. İnsan bir işlem yapacağı zaman birçok evrakla uğraşıyor. Bu evrakların çoğu da bireylerin kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşadığını ispatlamasıyla ilgilidir. Bir diploma isterler ve bu diplomanın aslını isterler. Bu nasıl bir güvendir” dedi.

Seçimlerde yapılan haksızlıklar hakkında da açıklamalarda bulunan Toker, geçtiğimiz seçimlerde Liberal Demokrat Parti Denizli milletvekili adaylarının bir diploma eksikliği yüzünden seçimlere katılamadığını belirten Toker, “Türkiye genelinde 13 ilimizde partimiz seçimlere giremedi. Girmeme sebepleri ise adaylarımızın diploma eksikliği. Denizli’de de bir adayımız diplomasını vermediği, yani unuttuğu için tüm adaylarımız seçime giremedi. Bu nasıl bir adalet sistemidir. Konuyla ilgili olarak İnsan Hakları Mahkemesi’ne müracaat ettik. Yakın zamanda da bunun sonucunu olumlu bir şekilde alacağız” dedi.

Milletine güveni olmayan, insanını koruyamayan, hak-hukuk ve adaleti sağlayamayan bir devletin aciz olduğunu belirten Toker, “Eğer ülkemizde sistem düzelecekse vergimizi verelim, destek olalım. Ama ülkede böyle bir ilerleme yok. İnsanlar kandırılıyor, hakları anlatılmıyor ve öğretilmiyor. Yurt dışında bir insan birey olarak hakkını en iyi şekilde alabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı