REKLAMI GEÇ

“Mahkemenin kararı siyasi sonuç”

“Mahkemenin kararı siyasi sonuç”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Neval Sevindi, Anayasa Mahkemesi’nin türban konusundaki iptal kararını değerlendirdi. Sevindi, “İptal kararı, demokrasinin üç önemli ayağı olan ‘Yasama’, ‘Yargı’ ve ‘Yürütme’yi karşı karşıya getirmiştir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Bir dizi incelemelerde bulunmak için Denizli’ye gelen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Neval Sevindi, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’nin iptali ile siyasi bir kaosun başladığını ifade eden Sevindi, Türkiye’nin 3 önemli demokrasi ayağının karşı karşıya geldiğini söyledi.

Tek sorun türban değil

Ege Bölgesi’nde Denizli’nin, sanayi ve kültür merkezleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu ve hayranlık duyduğunu belirten Sevindi, “Demokrat Parti kökeninin burada olduğunu biliyoruz. Partimizin yeni yönetimi belirlendikten sonra kadına bakış açımızı ve partideki kadın sayısını artırmak için kadın kotasını yüzde 100 artırdık. 60 yıllık Demokrat Parti tarihinde kadın üzerinden hiçbir zaman siyaset yapmadık. Ancak 6 yıllık AKP iktidarı, dın üzerinden siyaset yapıyor. Türkiye’nin tek toplumsal sorunu türban değildir. Bizim iktidarımızda böyle bir sorun hiç gündeme gelmemiştir” dedi.

Herkes Anayasa profesörü oldu

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın, demokrasinin üç önemli ayağını karşı karşıya getirdiğini söyleyen Sevindi, “Oysa yasama, yargı ve yürütme asla karşı karşıya gelmemesi gereken önemli bir konuma sahiptir. Anayasa Mahkemesi kararları, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de tartışılabilir. Ülkemizde herkes Anasa profesörü oldu. Mahkemenin türban konusunda verdiği karar tamamen siyasi bir sonuçtur. Ülke için faydalı olmayan, kaosa neden olacak bir karar olarak tarihe geçmiştir. Üniversitelerde türbanlıların eğitim görmesini bizler de destekliyoruz. Çünkü biz türbanı kavga nedeni olarak görmüyoruz” dedi.

Esnaflarla biraraya geldi

Ülkede çiftçi, memur ve işçi sorunları dururken, türbanın ana gündem maddesi olmasını hükümetin bir taktiği olarak gördüğünü belirten Sevindi, “Ülkemizde aç olan çiftçilerimiz var. Aç olan çiftçiyi AKP iktidarında gördük. 1923 yılında bile bu kadar aç insanımız yoktu. Ülkemiz, siyasi ve ekonomi bir krizin eşiğine düşmüştür” dedi. Sevindi, daha Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol’u makamında ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı