REKLAMI GEÇ

“Öcalan’ın direktiflerini iletenler için işlem yapıldı mı?”

“Öcalan’ın direktiflerini iletenler için işlem yapıldı mı?”

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, terörist başı Abdullah Öcalan’ın direktiflerini, terör örgütüne ve yandaşlarına iletenler hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2009 Cuma, 17:09

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Erçelebi, “Terörist başı Abdullah Öcalan 10 yılı aşkın bir süredir, kendisi için özel yapılmış cezaevi olan İmralı Cezaevi’nde tutuklu olarak hapis cezasını çekmektedir. Ancak terörist başı, avukatları aracılığı ile haftada bir kez terör örgütüne ve yandaşlarına direktiflerini iletmektedir. Sonuncu direktifini de geçen hafta kapatılan DTP’nin milletvekillerine, “Yeni bir partide devam edin” demesiyle ve onların da açık açık bunu kamuoyu ile paylaşması ile öğrendik. Son olarak Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu’nun 22.12.2009 tarihinde köşesinde değindiği gibi ABD’de aracılık hizmeti yapan bir avukat için 28 aylık bir ceza kesilmiştir. Türk Ceza Kanunu’nun 220. maddesinin 8. fıkrası da böyle bir aracılık işlemine katılan hakkında ceza verileceği belirtilmektedir” dedi.
Erçelebi’nin konuya ilişkin soruları şunlar:
1)Terörist başı Abdullah Öcalan’ın direktiflerini terör örgütüne ve yandaşlarına iletenler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?
2)Terörist başının direktiflerini dışarıya iletmemesi için ne gibi işlemler yapmayı düşünüyorsunuz?
3)Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla her hafta rutin bir şekilde görüşmesine kim, neden ve nasıl izin vermektedir?
4)Göz önünde olan bu fiili durumla İmralı bir terör üssü durumuna gelmemiş midir?
5)Bu soru önergemizi suç duyurusu kabul edip, suç işleyenler hakkında bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı