REKLAMI GEÇ

ÖDP: Diktatörlük yasasına karşı direniş haktır!

ÖDP: Diktatörlük yasasına karşı direniş haktır!

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin yaptığı açıklamada AKP’nin bu yasa ile faşizmin ilanını yaptığını ileri sürerek, yasaya karşı direnişin meşru ve hak olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2015 Cumartesi, 11:06

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen İç Güvenlik Yasası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Özgürlüklerimiz ve haklarımız için mücadele edeceğiz” dedi.

Çoban açıklamasında, Bonzai ve molotof kokteylinin kullanılmasına ilişkin maddelerin göz boyaması olduğunu, bunlar için TCK’da birçok ceza maddesi bulunduğunu belirterek, iktidar partisinin bu maddeler üzerinden diğer maddeleri meclisten geçirmek istediğini söyledi. Diğer maddeleri ağzına almayan İktidarın esas amacının baskı ve zorla iktidarını sürdürmek olduğunu ve bunu çıkarmaya çalıştığı İç Güvenlik Yasasıyla meşrulaştıracağını savundu.

“AKP ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELDİ”
Çoban iç güvenlik yasasının açık faşizmin bir ilanı olduğunu ileri sürerek, “AKP iktidarı iç güvenlik yasası ile faşist baskılarını kurumsallaştırmaya çalışıyor. AKP ülkeyi yönetemiyor. Baskı ve zorla iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bir iç savaş hükümetine dönüşen AKP, polisi bir iç savaş gücü olarak konumlandırıyor. Tüm toplum polis zorbalığıyla susturmanın hatta ses çıkaranı öldürmenin yasal dayanakları oluşturuluyor. Bu yasa ile, polis istediğini göz altına alabilecek. Savcıya bilgi vermeksizin 24 saat istendiğinde 48 saat gözaltına alınabilecek. Polise, belirsiz koşullarda silah kullanma yetkisi tanınıyor. Bu yetkiyle yeni Ali İsmail’ler, Berkin’ler ‘hukuka uygun’ öldürülecek! Bu yasa ile düşünce özgürlüğü ortadan kaldırılıyor. Yüz kapatmaya dahi suç sayılıp 2.5 yıldan başlayan cezalar öngörülüyor. Vücuttan üç yıl çıkmayacak boyalar kullanmaya başlanıyor. Bunlar herkes bilir ki faşizmin yöntemleridir. Buna karşı direniş haktır, meşrudur. Özgürlüklerimiz ve haklarımız için mücadele edeceğiz. Bu yasayı da onun faşist zihniyeti de tanımıyoruz, tanımayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı