REKLAMI GEÇ

“Oldu bittiye getiriyorlar”

“Oldu bittiye getiriyorlar”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Efe, “Hükümet, mayınlı araziler konusunu, yangından mal kaçırır gibi bir oldu bittiye getirerek çözmeye çalışıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2009 Perşembe, 16:54

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki mayınlı arazilerin temizlenmesini 2006 yılında bölgede düzenledikleri bir mitingle gündeme getirdiklerini hatırlatarak, “Hükümet yangından mal kaçırır gibi, bir oldu bittiye getirerek çözmeye çalışmaktadır” dedi. Efe, kongre sürecini değerlendirmek için BBP Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Efe, mayınlı arazilerle ilgili sorulan bir soru üzerine, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki mayınlı arazilerin bir an önce temizlenerek, bölge halkına ve şehit ailelerine devrinin yapılması gerektiğini bildirdi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Bu konunun çeşitli defalar gündeme getirilmesine rağmen, hükümetin ciddi bir altyapı çalışması yapmadan konuyu gündeme getirdiğini belirten Efe, şunları kaydetti: “Hükümet, mayınlı araziler konusunu, yangından mal kaçırır gibi bir oldubittiye getirerek çözmeye çalışıyor. Mayınlı araziler ile ilgili konuyu ilk gündeme getiren partilerden biriyiz. Merhum Genel Başkanımız zamanında, 2006 yılında bölgede miting yapmıştık. Mayınların bir an önce temizlenmesini, arazilerin bölgede yaşayan insanlara ve şehit ailelerine devrinin yapılabilmesini gündeme getirmiştik. Ottowa sözleşmesindeki şartları hükümet zamanında yerine getirmedi. Gerek özel sektör vasıtasıyla, gerekse Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yetki vererek, bu konuyu bir an önce çözmemiz gerekmektedir”

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili, BBP Genel Merkezi’nin kazanın incelenmesi için Almanya’dan getirttiği heyetin son raporunu beklediklerini açıklayan Efe, rapor ulaştığı andan itibaren bilgeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Mehmet Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili genel merkezimizde oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Mecliste kurulan komisyonla koordineli olarak çalışmalarını yürütüyor. Almanya’dan getirttiğimiz heyet son raporunu bitirmedi. Önümüzdeki günler içinde bize ulaşacak. Bizde onu kamuoyu ile paylaşacağız”

 

Büyük Birlik camiasının barış, huzur ve kardeşlik içinde bir kongre süreci geçirdiğini belirten Mehmet Efe, kendisinin de hükümet, parlamento ve mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildiğini, bu konuda destek veren kurultay delegelerine ve Denizli BBP teşkilatına teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı