REKLAMI GEÇ

Öz’den, Türkiye Partisi’nde birleşme çağrısı

Öz’den, Türkiye Partisi’nde birleşme çağrısı

Türkiye Partisi Merkez İlçe Başkanı Nafiz Öz, AKP’nin ‘alternatifsizlik’ ortamı yaratma çabasında olduğunu hatırlatarak, “Partimiz hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Tüm vatandaşlarımızın Türkiye Partisi çatısı altında birleşmelerini bekliyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2009 Çarşamba, 18:36

Türkiye Partisi Merkez İlçe Başkanı Nafiz Öz yaptığı yazılı açıklamada AKP’yi ağır bir dille eleştirdi ve vatandaşları partisine davet etti. Türkiye Partisi’nin iktidara emin adımlarla hızla ilerlediğinin altını çizen Öz, AKP’nin Türkiye’de alternatifi olmadığı izlenimini vererek insanları korkuya ve umutsuzluğa sürüklemek istediğini kaydetti. AKP iktidarında ülke kaynaklarının doğru kullanılmadığını hatırlatan Öz, özellikle ekonomi politikalarının vatandaşı perişan ettiğinin altını çizdi.

“AKP, 7 YILDA 1 TRİLYON DOLAR HARCADI”
Öz, “AKP iktidarı 7 yılda 285 milyar dolar borç yaptı. Son 7 yılda Türkiye 225 milyar dolar faiz ödedi. Bu parayla 60 tane Atatürk barajı yapılabilirdi. Oysa bir tek büyük baraj, santral, tesis yapmadı. Bütçe açığı şu anda 40.3 milyar dolar. Yıl sonunda 62.3 milyar dolar olacak. Resmi rakamların gözler önüne sergilediği çok çarpıcı bir gerçek de şu: Türkiye 1923-2003 arasında yani 80 yılda her yıl ortalama 4.7 büyüdü. AKP iktidarında, yani yedi yılda bu rakam 3.9 aynı dönemde bizim gibi kalkınmakta olan ülkeler yüzde 7.2 büyüdü. Türkiye Menderes döneminde 7.2, Özal döneminde 5.1, Demirel döneminde 6.3 büyüdü. Başbakan’ın ‘bizi teğet geçti’ dediği son dünya ekonomik krizinde, 2009’da Türkiye yüzde 6.5 küçüldü ve dünya rekoru kırdı. Atatürk döneminin 1923-1929 arasında büyüme 10.3, 1923-1938 döneminde ise 1929 büyük dünya krizine rağmen büyüme 7.4. idi. AKP iktidarında çok vahim bir şey daha oldu. Türkiye’nin büyük özverilerle dişinden tırnağından artırdığıyla yarattığı bütün fabrikalar, KİT’ler gibi ülkenin bütün değerleri haraç mezat satıldı. AKP iktidarı 7 yıllık iktidarı döneminde tam 1 trilyon dolar harcadı. Bu, il başına 10 milyar dolar demektir” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ, ÜLKEYİ GELECEĞE TAŞIYABİLECEKTİR”
Tüm bu kaynakların doğru kullanılması durumunda, Türkiye’nin her kentinin rahatlıkla kalkınabileceğinin altını çizen Öz, “Oysa Türkiye emeklilerine ayda 12.5 ile 20 lira arasında zam yaptı. Memura, işçiye de yapılanlar bu düzeydedir. Bu utanç vericidir ve ülkemiz kötü yönetilmektedir. Son olarak da demokratik açılım diye adlandırılan ve basiretsizce, kötü yönetilen bu hareket de, ne yazık ki bir ayrışma hareketine dönüşmüştür. Bu da oldukça üzücüdür. Demokrasilerde, alternatifsizlik korkuya ve umutsuzluğa yol açar. Yapılmak istenen ve uygulanan da budur. Partimiz bu memlekete hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Gelecekte iktidar olmayı hedefleyen demokratik bir merkez partisidir. Genel Başkanımız; devlet adamlığıyla, dürüstlüğüyle, demokratlığıyla, ekonomi bilgisi ile herkesle barışık ve ülkeyi geleceğe taşıyabilecek deneyimli tecrübeli bir liderdir” dedi.

PARTİ BİNASI YENİ YIL ÖNCESİ AÇILACAK
Yılbaşından önce, Denizli’de, parti binasının açılışının gerçekleştirileceğini belirten Öz, “Siyasette milli görüş değil, milli duruş. Ülke çıkarlarına uygun ekonomik model. Ülkeye hizmet etme noktasında birlik beraberlik, birlikte dirlik ve dirilik. İtaate göre değil, liyakate göre siyaset. Halk için halka rağmen değil, halk için halkla birlikte, böyle gelmiş böyle gitmeyecek diyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı