REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Yerli ve milli anlayışınız bu mu?”

Öztürk: “Yerli ve milli anlayışınız bu mu?”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatılan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü ( DKMP ) TBMM gündemine getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2019 Cuma, 11:04

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ayrı ayrı yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergeleri ile 3 milyon 120 bin 160 hektarı bulan bir başka deyişle Türkiye yüzölçümünün % 3’ünü oluşturan toprakların 3 ayrı daire başkanlığının sorumluluk ve yetkisine verilmesinin doğru olup olmadığını soran Öztürk, “Kapatılacak Genel Müdürlük 10 ayrı uluslararası sözleşmede ülkemiz adına taraf durumundadır, bu projeler tamamlanmadan oluşturulan yeni yapı Türkiye’yi zor durumda bırakacaktır” dedi.

“Neden böyle bir yapılanmaya ihtiyaç duydunuz?” diye soran Öztürk, “Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarındaki yetersiz kaldığınız orman yağması ve orman yangınları ile daha etkin mücadele etmek yerine mücadele alanını daraltarak nasıl bir fayda bekliyorsunuz? Kararnamedeki özel ve tüzel kişilere tanınan yetkilerle ormanları ticarileştirmek amacında mısınız?” soruları ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesindeki yanlış bulduğu uygulamaları tartışmaya açtı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı