REKLAMI GEÇ

“Sınav soruları cemaat üyelerine dağıtıldı mı?”

“Sınav soruları cemaat üyelerine dağıtıldı mı?”

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı sorularının, bazı cemaatler tarafından önceden bilindiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2009 Perşembe, 18:40

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, bir soru önergesi verdi. Erçelebi, önergesinde, Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı sorularının, cemaatler tarafından önceden bilindiğine dair iddiaları gündeme getirdi. Erçelebi, “Yazılı ve görsel basında yer aldığı üzere 13 Eylül 2009 tarihinde yapılan Polis Meslek Yüksekokulu Sınavı sorularının bazı cemaatler tarafından önceden bilindiği ve yandaşlarına dağıtıldığı iddia edilmektedir. Buna kaynak olarak da 10 Eylül günü sınava giren çocuklardan bazılarının, arkadaşlarının elindeki soruları fotoğraflamış olmaları gösterilmektedir” dedi.

Bu iddiaların doğruluk payının ne olduğunu soran Erçelebi, “Eğer iddia doğru ise bu polisteki cemaatleşmenin kanıtı değil midir? Bu soruları cemaatlere kim teslim etmiştir? Sorumlular hakkında soruşturma açılacak mıdır? Bu soruları öğrencilere dağıtan dershaneler hangileridir? Emniyet güçlerimizle bu dershanelerin ne bağı vardır? Bu iddialar karşısında sınav objektiflikten çıkmıştır. Bu nedenle sınavı iptal etmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı