REKLAMI GEÇ

“Siz, misyonerlere bakın”

“Siz, misyonerlere bakın”

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy, son günlerde Türkiye’de yaşanan olayları değerlendirdiği basın toplantısında, AKP hükümetine, “AKP döneminde, Denizli’de misyonerlik çalışmaları had safhaya ulaştı. T.C.’nin kuruluş felsefesine birebir bağlı olan insanlarla uğraşacağınıza, niye bunlarla uğraşmıyorsunuz” diye seslendi.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Bakırsoy, partide yaptığı basın toplantısında, ülkede son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. Ülkedeki kutuplaşma ve gerilimi kaygıyla izlediklerini belirten Bakırsoy, demokratik temel hukuk düzeni dışında, yasal olmayan yollardan her türlü siyasi mücadelenin gayri meşru olduğunu belirterek, “Devletin demokratik temel düzen çerçevesi dışında yasalara aykırı her türlü siyasal ve diğer örgütlenme biçimleriyle mücadele etmesi son derece tabidir. Bununla birlikte; bu mücadele esnasında hukuk devletinin olmazsa olmazları olan gözaltında ya da tutuklu bulunan zanlıların, suçlulukları mahkeme kararıyla ispatlanana kadar masum olduğu ilkesiyle, kişilerin şeref ve itibarlarına zarar verilmemesi de dikkate alınmalıdır” dedi.

Yapılan soruşturmanın, kuşkulara meydan vermeden yapılması gerektiğini belirten Bakırsoy, “Türkiye bu gerilim politikalarıyla oluşturulan suni gündemlerden biran önce kurtulmalı ülkemizin ve Türk halkının gerçek sorunlarıyla meşgul olmalıdır. Bu tartışmalar hükümetin siyasi ve ekonomik beceriksizliklerini, iç ve dış politikadaki zaaflarını ülkemiz ve milletimiz aleyhine oynanmakta olan oyunları örtmemelidir” dedi.

Toplantıda, AKP hükümetine de seslenen Bakırsoy, Bayramyeri Meydanı’nda, İncil ve ‘Mecelli Meryem’in gözünden İsa Mesih’ isimli CD’nin dağıtıldığını belirterek, “AKP döneminde, Denizli’de misyonerlik had safhaya ulaştı. T.C.’nin kuruluş felsefesine birebir bağlı olan insanlarla uğraşacağınıza, niye bunlarla uğraşmıyorsunuz. Dinimiz tahrip ediliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı