REKLAMI GEÇ

Sol Parti’den “Değiştirelim” kampanyası

Sol Parti’den “Değiştirelim” kampanyası

SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, halkın acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, “Değiştirelim” başlığıyla yeni bir siyasi kampanya başlattıklarını belirterek, “Biz; halkın acil sorunlarına sahip çıkarak, o talepler etrafında bir madenin önünde, özel hastane kapısında, satılan bir fabrikanın önünde olacağız, eylemler yapacağız. Tüm ilericiler olarak bize düşen, ülkemizin üstündeki karanlıktan, ülkemizi kurtaracak sol bir çıkış yolunu yaratmaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2020 Salı, 13:51

İl Başkanı Orhun Çoban, ülkenin bir krizin içinde olduğunu ve iktidardakilerin bu krizi çözemediğini belirterek, “Aksine krizi derinleştiriyorlar. Ekonomideki kriz şimdi Albayrak istifası ile bir noktaya geldi. Ama ülkenin sorunları, Albayrak’ın gitmesiyle, iktidarın Trump olmadı saatimizi Biden’a ayarlayalım manevralarıyla çözülemez. Laiklik ortadan kaldırıldı, kamu varlıklarımız satıldı. Pandemide sağlık ve eğitimin paralı olmaması gerektiğini gördük. SOL Parti, öncelikle bu iktidara hayır diyen milyonlarla birleşerek gerçek bir değişim mücadelesinin, Türkiye’nin yeniden kuruluş mücadelesinin güçlendirilmesi için çalışacak” dedi.

Fabrikaları, yer altı yer üstü zenginliklerini, her şeyi sattılar. Hastaneleri, okulları özelleştirdiler. Parası olanın hayatta kaldığı parası olmayanın salgında öldüğü bir düzen kurdular diyen Çoban, “Lami cimi yok özel hastaneleri, okulları kamulaştıracağız. Vurguncu müteahhitlerin, kamu kaynaklarıyla beslenen tarikatların halktan aldıklarını halka geri vereceğiz” dedi.

Tarikatlar ve siyasal İslam’ın egemenliğine son verilmesi gerektiğini iddia eden Çoban, “Eğitim başta olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Laiklik yoksa karanlık var, laiklik yoksa din sömürüsü var. Halkın dini duygularını sömüren meczupların Ortaçağ karanlığını yeneceğiz, laik bir ülke kuracağız” diye konuştu.

“HALKIN, SÖZ VE KARAR SAHİBİ OLDUĞU SİSTEM”
Çoban, Türkiye’de yaşanan siyasi krizin gün geçtikçe derinleştiğini de belirterek, “Bu ülkeyi bu tek adam diktasından kurtarmalıyız. Demokratik bir ülke, tek adam diktasına karşı halkın söz ve karar sahibi olduğu bir halk demokrasisinin bugünden yaratılması anlayışına dayanmak zorunda. Temsili demokrasi krizde, seçimleriyle parlamentosuyla bir tükeniş yaşıyor. Bir başka önemli konu tarikatların devletleşmesi. İktidar tarikatlara dayanarak, onları devletin bileşeni haline getirerek ayakta duruyor. Yoksul bırakılmış insanların dini duygularını sömürerek siyasetçi olan ve ticarette söz sahibi hale gelen bu tarikat mensuplarının barındığı alanların kapatılması en önemli mücadele alanlarımızdan birisi olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM TOPTAN DEĞİŞTİRMEKTE”
SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, değiştirelim çağrısı yaparken sorunun rejimin kendisi olduğunu ve toptan değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Görülüyor ki iktidar halkın sorunlarını çözemiyor. Aksine iktidardakiler her gün derinleşen krizin kaynağı durumundalar. Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar. Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında. Çözüm, toptan değiştirmekte. Demokrasi sadece seçim değildir, demokrasi Parlamentonun işlevlenmesiyle sınırlı bir şey değildir. Yıllardır bu ülkeyi, halk adına yönettiler. SOL Parti, halkın kendi kendini yöneteceği bir demokrasinin nüvelerini bugünden yaratacak bir halk demokrasisini kurmak için mücadele edecek. Bu mücadeleye katılın söz de karar da iktidar da halkın olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı