REKLAMI GEÇ

“Son rakamı tek olan kimlik numarası yok”

“Son rakamı tek olan kimlik numarası yok”

DSP Denizli Milletvekili Erçelebi’nin, soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Atalay, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları hiçbir bilgi içermeyen, matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir. Bu sistemde son rakamı tek olan kimlik numarası yoktur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2009 Salı, 17:50

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle, TC kimlik numaralarının, sadece çift rakamla bitmesine ilişkin verdiği soru önergesine yanıt, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan geldi. Erçelebi, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numaralarının son hanesi neden çift sayı ile bitmektedir? Sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları neden verilmemiştir? Bugüne kadar verilmeyen sonu tek sayı ile biten vatandaşlık numaraları kimlere verilecektir?” sorularını yöneltmişti.

Bu konuyla ilgili yanıt ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası 11 rakamdan oluşmaktadır. Son iki rakam ise sağlama alanıdır. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları hiçbir bilgi içermeyen, matematiksel algoritma mantığı içerisinde üretilmiştir. Bu sistemde, son rakamı tek olan kimlik numarası yoktur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı