REKLAMI GEÇ

Spor alanının konut alanına dönüşmesine BBP’den itiraz

Spor alanının konut alanına dönüşmesine BBP’den itiraz

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Merkezefendi’nin Çakmak Mahallesi’ndeki spor alanının plan değişikliğiyle ticaret ve konut alanına değiştirilmesine itiraz ettiklerini, son düzenlemenin iptali için İdare Mahkemesi’ne gideceklerini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2015 Pazartesi, 13:40

BBP İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yazılı açıklamasında, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 Ağustos 2015 tarih ve 872 sayılı kararı ile Çakmak Mahallesi’nde 288 ada, 9, 10 ve 846 nolu parsellerde spor alanı olarak ayrılan alanın, E=2 yoğunluk verilerek “ticaret ve konut alanı”na dönüştürülüp imara açıldığını belirtti.

Yapılan değişikliğin imar planı yapım yönetmeliklerine, yasaya ve hukuka aykırı olduğunu savunan Yılmaz, açıklamasında “Biz, belediyenin yapmış olduğu bu hukuksuzluğu 28 Eylül 2015 tarih ve 15108 nolu dilekçe ile ortaya koymuştuk. Ama maalesef belediye bizim bu itirazımızı görmezden gelerek, ‘güç bende’ diyerek reddetmiştir. Yasal haklarımıza dayanarak, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurup konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Doğruyu kim yaparsa yapsın yanında, yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında oluruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı